İnsan hakları savunucuları ve hukukçular cezaevi savcısıyla görüştü

İzmir'de insan hakları savunucuları ve hukukçular, Kırıklar ve Menemen cezaevlerinden sorumlu savcıyla görüşerek, hak ihlali iddiaları ve kendilerine gelen başvuruları paylaştı.

Abone ol

İZMİR - İzmir Barosu, Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD), Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve İnsan Hakları Derneği (İHD) temsilcileri ile HDP milletvekilleri Fatma Kurtulan, Hüseyin Kaçmaz, Serpil Kemalbay, Züleyha Gülüm'den oluşan heyet, tutuklu ve hükümlülerin yaşadığı hak ihlallerine ilişkin Kırıklar ve Menemen cezaevlerinden sorumlu Cumhuriyet savcısı ile sabah saatlerinde görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmenin ardından heyet, İHD İzmir Şube binasında basın toplantısı düzenledi.

'HAK İHLALLERİNİN TAKİPÇİSİYİZ'

Toplantıda görüşmenin içeriğine dair bilgi veren HDP Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, hak ihlallerini savcıya ilettiklerini ve görüşmenin olumlu geçtiğini ifade etti.

İktidarın antidemokratik uygulamalarının cezaevlerinde arttığını söyleyen Kaçmaz, HDP olarak tüm cezaevlerinde görüşmelere devam edeceklerini belirtti.

ÖHD İzmir Şubesi Eşbaşkanı Şükran Öztürk de derneğe gelen başvurulara ilişkin bilgilendirmede bulunduklarını aktardı.

Sivil toplum kuruluşları olarak cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerinin takipçisi olacaklarını dile getiren Öztürk, bundan sonra yaşanacak tüm hak ihlallerinde gerekli başvuruları yapacaklarını ve mevzuatı daha özgürlükçü bir noktaya taşımak için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.

İzmir Barosu İnsan Hakları Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Büşra Kaftan da görüşmelerin devam edeceğini söyledi. (DUVAR)