İnsanlar neden alkışlar?

Psikolog Alan Crawley, modern insanların çok eski tarihlerde alkışlamaya başladığını söylüyor. Crawley’e göre alkış, sesimizi kullanmadan çıkarabildiğimiz en yüksek akustik güce sahip.

DUVAR - Cannes Film Festivali’nde bazı filmler 10 dakikadan uzun süre ayakta alkışlanabiliyor. O kadar ki, 2006’da Pan’ın Labirenti filmi festivalde gösterildiğinde seyirciler 22 dakika ayakta alkışlamışlardı. Peki, neden alkışlama ihtiyacı duyarız?

İnsanlar neden en başta bir şeyi ya da birini takdir etmek için avuçlarını birbirine vurmaya başladı? Başka hayvanlar da alkışlıyor mu? Neden Cannes izleyicileri, ya da bizler, korna çalmak, ıslık çalmak veya başka bir davranışta bulunmak yerine alkışlamayı tercih ediyoruz?

Haberin Devamı
Konut kredisi faiz oranı değişti: İşte 500 bin TL'nin aylık ödemesi Kimler borçlarını yapılandırabilecek? BofA'dan altın tahmini: Ne kadar olacak? Meteoroloji uzmanı tek tek illeri saydı: 'Risk yüksek' Ağrı'da bir köy müzesi: Çaydanlıklar, sepetler, gaz lambaları Televizyonda haftanın en çok izlenen yerli dizileri