İnsansı robotların çoğu neden kadın?

Yapay zeka yaratıcıları neden robotlara kadınsı özellikler vermeyi tercih ediyor? Bunun sebebi kalıplaşmış cinsiyet algıları mı, yoksa arkasında daha masum nedenler mi var?

DUVAR - Yapay zekanın sonumuz olacağı kaygısı giderek yaygınlaşıyor. Birleşmiş Milletler’in (BM) geçen ay Cenevre’de düzenlediği "İyilik için Yapay Zeka’" zirvesinin başlıca gündem maddesi de buydu.
İnsansı robotları bir araya getiren en büyük toplantı olarak bilinen zirvede, yapay zekanın küresel sorunları çözmeye nasıl yardım edebileceği tartışıldı.
Dünyaca ünlü robot Sophia’nın yanında, “dünyanın ilk aşırı gerçekçi insani robot formunda sanatçısı” Ai-Da, robot hemşire Grace, Nadine, Mika ve "rock yıldızı robot" Desdemona da zirvede yer aldı.

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten dolar ve altın uyarısı: Cuma gününe hazır olun Demiral’ın 'bozkurt selamına' tepki: 'Taraftarı, takımı, ülkeyi böldü' Makas açıldı: Bankalar ne kadar faiz veriyor? Rakamlar belli oldu: Meslek meslek zamlı memur maaşları Bedelli askerlik, engelli aylığı, kıdem tazminatı: Maaşlar değişti Kredi kartınızdan para çeken telefon uygulamaları açıklandı