Instagram yasağının Türkiye'ye maliyeti: 52 günde tasarruf paketi kadar zarar

Instgram'ın kapanmasının Türkiye'ye maliyetini hesaplayan İPA Başkanı Buğra Gökce, platformun kapalı kalmasının günlük maliyetinin 1.9 milyar lira olduğuna dikkat çekti.

Abone ol

DUVAR - İstanbul Planlama Ajansı Başkanı Buğra Gökce, Instagram'ın BTK tarafından erişeme kapatılmasının ardından sosyal medya uygulamasının Türkiye'ye günlük maliyetini açıkladı. Gökce, “Kamuda Tasarruf Paketi'nin toplam boyutu 100 milyar liraydı. Eğer Instagram sadece 52 gün kapalı kalırsa Türkiye tasarruf paketi kadar zarar edecek" dedi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Gökçe, Instagram’ın kapalı kalmasının Türkiye ekonomisine günlük maliyetinin 1,9 milyar lira olduğuna dikkat çekti.

Gökçe, yasağın en fazla İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya ekonomilerini etkileyeceğini söyleyerek “Kamuda Tasarruf Paketi”nin toplam boyutu 100 milyar liraydı. Eğer Instagram sadece 52 gün kapalı kalırsa Türkiye tasarruf paketi kadar zarar edecek. Instagram'a konulan yasak en fazla İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya ekonomilerini etkileyecek" dedi.

CEZA INSTAGRAM'A MI TÜRKİYE'YE Mİ?

Verileri değerlendiren Gökce, şu sonuçlara dikkat çekti:

"Verilere bakınca şunu soruyoruz: Bu ceza Instagram'a mı verildi, Türkiye'ye mi verildi? Instagram'a erişim yasağı uzadıkça Türkiye ekonomisi yara alıyor, Türk şirketleri daha az satış yapıyor, Türkiye'deki işletmeler zarar ediyor. Bu çağda ölçmeden, tartmadan, hukuk dışı bir şekilde atılan adımların bedelini sadece halkımız öder. Instagram yasağı her gün Türkiye'yi yoksullaştırıyor."

(SOSYAL MEDYA)