Instagram'da kendi tarzınızı yaratın!

Sosyal medyanın fotoğraf konusunda en gözde uygulaması Instagram'da en güzel fotoğrafları çekmek için bir kaç ipucu...

Abone ol

DUVAR - Instagram'da etkileyici fotoğraf çekerken eğer sadece efektlerle yürümek istemiyorsanız nelere dikkat etmelisiniz? İşte bu uygulamayı 'kendiniz' olarak kullanabilmeniz için bir kaç ipucu:

Biraz eğilebilir misiniz?

Öncelikle fotoğrafı göz hizasında çekmekten olabildiğince uzak durun. Biraz eğilin, uygun bir ortam varsa yükseğe çekerek çıkın. Göz hizası her zaman en iyi açıyı vermez, farklı açılar yakalamaya çalışın.

Kameranın önüne ne yapışmış öyle!

Toz, el izi, mürekkep lekesi... Unutmayın, çantanızda, cebinizde gezdirdiğiniz mobil cihazınızı fotoğraf için kullanmaya karar verdiğinizde bunlar kendiliğinden yok olup gitmiyor. Uygun bir bez ve temizleyici solüsyonla lensinizi temizleyerek fotoğraf kalitenizi önemli oranda yükseltebilirsiniz... Özel önem verdiğiniz çekimlerde bunu mutlaka yapın.

Işık... Daha iyi ışık...

Fotoğraf sanatının başından beri en çok dikkat edilmesi gereken nokta ışık oldu. Ancak en sık hata da bu konuda yapıldı/yapılıyor. Gözünüzün algıladığı ışıkla makinenizinki çok farklı olabilir. Objelerin hatta yanyana duran iki kuşun bile ışığın geliş noktası ve gücüne göre farklı değerlendirilmesi gerekebilir. Işığı doğru kullanmayı öğrenmenin en iyi yolu bolca deneme çekimi yapmaktır.

https://s3.eu-central-1.amazonaws.com/cdn.video.gazeteduvar.com/201608/Instagram.mp4

O bir fotoğraf makinesi değil!

Elinizdekinin bir fotoğraf makinesi olmadığını unutmayın! Cihazınız çok kaliteli olabilir ancak yine de bir digital fotoğraf makinesi değil... Bu nedenle fotoğrafını çekeceğiniz objeye olabiliğince yaklaşmanız kaliteyi artıracaktır... Merak etmeyin, “Bu tavsiye ile adamın üstüne çıktım!” demeyeceksiniz hiçbir zaman çünkü aşırı yaklaşma durumunda zaten lensiniz netleme yapmayacaktır. Zaten uygun uzaklık konusunda kısa sürede bir fikir edineceksiniz.

Her şeyi teknolojiden beklemeyin

En iddialı cihazlarda bile zaman zaman netleme problemleri yaşanabiliyor... Fotoğrafta en önemli şeyin 'netlik' olduğunu unutmayın! Özellikle cihazınızın netleme konusunda gecikme yaratabildiğini görüyorsanız otomatik ayardan çıkıp bu işi kendiniz yapın.

İlla da efekt derseniz...

Her ne kadar söze 'efekte boğulmayın' diye başlamış olsak da efekt Instagram'ın doğasında var! Sutro, toaster, brannan şeklindeki bölümlere tıkladığınızda fotoğrafınızın 'filtre sonrası' görünümünü göreceksiniz. Üst bölümdeki kare simgelerine tıklayarak fotoğrafınızı ortalayabilir, 45 derecelik açıyla döndürebilirsiniz. Filtre işleminizi tamamlamak için sağ üstte ok > simgesine tıklamanız gerekir.