'Into the Wild' filmine konu olan otobüs kaldırıldı

Jon Krakauer'in Chris McCandless'ın hikayesini anlattığı 'Into the Wild' adlı kitabına ve Sean Penn'in yönetmenliğini yaptığı aynı isimli filme konu olan otobüs kaldırıldı. Alaska'da bulunan otobüsün, ziyaretçiler için 'tehlike arz ettiği' belirtildi.

Abone ol

DUVAR - Alaska'da terk edilmiş halde duran ve 'Into the Wild' adlı filme konu olan otobüs, çok sayıda turistin ziyareti sırasında sorun yaşanması üzerine kaldırıldı. Otobüste 1992 yılında 24 yaşındaki Chris McCandless yaşamış, ama sonunda açlıktan ölmüş halde bulunmuştu.

Yazar Jon Krakauer, Chris'in hikayesini anlatan 'Into the Wild' adlı kitabını 1996'da yayımlamıştı. 2007'de Sean Penn, kitabı temel alan aynı adlı filmin yönetmenliğini yaptı.

Otobüsün Denali Milli Parkı dışındaki yürüyüş güzergahından bir ABD askeri helikopter tarafından kaldırılmasını, belediye başkanı 'büyük bir rahatlama' olarak ifade etti. Belediye başkanı, 1940'larda imal edilmiş otobüsün 60 yıl önce buraya getirildiği bilgisini verdi.

'ZİYARETÇİLERİN HAYATLARINA MAL OLUYOR'

Alaska Doğal Kaynaklar Komisyonu başkanı Corri Feige yetkililerin, 'otobüsün popüler imgelem üzerindeki etkisini' anladıklarını söyledi. Feige, "Ama terk edilmiş bu otobüs giderek çürüyor ve tehlikeli ve masraflı kurtarma çalışmaları gerektiriyor. Daha da önemlisi bazı ziyaretçilerin hayatlarına mal oluyor" dedi. Otobüsü görmek üzere bu bölgeye giden iki kişi nehirde boğulmuş, birçok turistin ise kurtarılması gerekmişti.

Alaskalı yetkililer, bu konuda bir karar alınıncaya dek otobüsün 'güvenli bir lokasyonda tutulacağını' belirtti.

Alaska'nın orta kısmında, en yakın kasabaya 50 km uzakta bulunan otobüse ulaşmak için ziyaretçilerin Teklanika Nehri'ni geçmesi gerekiyor. Geçen yıl yeni evli Belaruslu bir kadın, nehirden geçmeye çalışırken boğulmuştu. 2010'da ise başka bir boğulma vakası olmuştu.

Nisan ayında bölgede mahsur kalan bir Brezilyalı, şubat ayında ise beş İtalyan kurtarılmış, birinde şiddetli soğuk yanmasına rastlanmıştı. Eyalet yetkilileri, 2009-2017 yılları arasında otobüsle bağlantılı 15 arama kurtarma çalışması düzenlendiğini açıkladı.

GÜVENLİ BİR YERDE MUHAFAZA EDİLECEK

Denali bölgesi belediye başkanı Clay Walker, otobüsün 'tehlikeli bir çekim merkezi' haline geldiğini ve sorunun artık çözülmesi gerektiğini söyledi. Walker, "Aynı zamanda tarihimizin bir parçası ve ortadan kalktığını görmek biraz hüzün veriyor" dedi. (BBC Türkçe)