IPARD III Programı devam ediyor: 90 milyon Euro destek açıklandı

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, süt, kırmızı et, kanatlı eti ve yumurta üreten tarımsal işletmelere verilecek 90 milyon Euro değerinde bir desteği de içeren IPARD III Programı'na ilişkin konuştu.

Abone ol

DUVAR - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından uygulanan IPARD III Programı 3. Başvuru Çağrı İlanı paylaşıldı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ilanın yayımlanmasının ardından açıklama yaptı. 

Destek bütçesinin 90 milyon Euro olarak belirlendiğini bildiren Bakan Yumaklı, "IPARD III Programı gereğince, Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar Tedbirinde baz hibe oranı yüzde 60 olup dağlık alanda yapılan yatırımlar ve genç çiftçiler ve üretici örgütleri tarafından yapılacak yatırımlar için bu oran yüzde 70’e kadar çıkabilecektir. Ayrıca atık su ve atık yönetimi ile ilgili yatırımlar veya atık yönetimi ile bağlantılı yenilenebilir enerji veya döngüsel ekonomi tipi yatırımlar için ekstra yüzde 10 olmak üzere kümülatif destek en fazla yüzde 75 olarak belirlenmiştir" ifadelerini kullandı.