Irak Başbakanı: Musul'a beklenenden hızlı ilerliyoruz

Irak Başbakanı Haydar Abadi, Musul operasyonunun planladıklarından hızlı ilerlediğini açıkladı. Abadi, Kürtlerin harekâta katılmasının 'IŞİD'e karşı birleşik bir Irak'ın göstergesi olduğunu' söyledi.

Abone ol

DUVAR - Irak Başbakanı Haydar Abadi, Musul'un geleceği için Fransa'da düzenlenen konferansın açılışında konuştu. IŞİD'e karşı Musul harekâtının beklediklerinden hızlı ilerlediğini aktaran Abadi, Peşmergenin operasyona katılımı için de 'Irak'ın IŞİD'e karşı bir olduğunun göstergesi' yorumunu yaptı.

'İNSAN HAKLARINI KORUYACAĞIZ'

"Musul'a düşündüğümüzden ve planladığımızdan daha hızlı ilerliyoruz" diyen Abadi, "Kürt Peşmergenin saldırısı, Irak'ın IŞİD'i yenilgiye uğratmak için birlikte hareket ettiğinin göstergesi" ifadesini kullandı. Abadi, savaş sahasında insan hakları ihlallerine geçit vermeyeceğini de sözlerine ekledi.

HOLLANDE: IŞİD MİLİTANLARI SURİYE'YE KAÇIYOR

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ise konferansta, IŞİD militanlarının Musul'dan Suriye'ye kaçtığına dair kanıtları olduğunu söyledi. Hollande, "Musul'dan Rakka'ya kaçan teröristleri yakalamlıyız. Musul'dakilerin başka yerlere saldırı düzenlemek üzere kaçmasına izin vermeyi başarı sayamayız" dedi. Suriye yönetimi, Musul harekatına IŞİD üç yönden kuşatılırken Suriye sınırına yakın bölgenin açık bırakılması nedeniyle "IŞİD Suriye'ye gönderiliyor" tepkisini göstermişti.