Irak ve BP'den Kerkük petrol sahalarıyla ilgili mutabakat zaptı

Irak Başbakanı Sudani'nin ofisinden yapılan açıklamaya göre, Irak hükümeti ve BP, Kerkük'teki dört petrol sahasının rehabilitasyonu ve geliştirilmesi konusunda mutabakat zaptı imzaladı.

Abone ol

DUVAR - Irak hükümeti ve İngiltere'nin BP enerji şirketi arasında Kerkük'teki dört petrol sahasının rehabilite edilmesi ve geliştirilmesi konusunda mutabakat zaptı imzalandı.

Irak Başbakanlık Basın Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başbakan Muhammed Şiya Es Sudani'nin hazır bulunmasıyla Irak ve BP şirketi arasında Kerkük'teki dört petrol sahasının rehabilite edilmesi ve geliştirilmesi konusunda mutabakat zaptına imza atıldı.

DİĞER KEŞİF ALANLARI ÜZERİNDE DE ÇALIŞMA OLASILIĞI OLACAK

AA'nın aktardığına göre, Kerkük'teki "Baba ve Avana" ile "Bay Hasan", "Cembur" ve "Habbas" sahalarının rehabilite edilip geliştirilmesini içeren mutabakat zaptının ayrıca, her iki tarafın anlaşmasıyla diğer keşif alanları üzerinde çalışma olasılığını da içerdiği aktarıldı.

Yapılan açıklamada, Irak hükümetinin, bu bölgedeki petrol üretimi, gaz ve güneş enerjisi yatırımlarını artırmak ve geliştirmek amacıyla enerji alanında gelecek vadeden fırsatlara en iyi şekilde yatırım yapmayı amaçladığı kaydedildi.

(ANADOLU AJANSI)