İran Meclis Başkanı'ndan Dahiye'ye ziyaret: 'Buralarda sıradan insanlar yaşıyordu'

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta 'Hizbullah'ın kalesi' olarak bilinen ve İsrail'in hedefi olan Dahiye'yi ziyaret ederek basın mensuplarına açıklama yaptı. Kalibaf, Başbakan Mikati'yle de bir araya geldi.

Abone ol

DUVAR - İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, İsrail'in saldırıları altındaki Lübnan'ın başkenti Beyrut'a gerçekleştirdiği günü birlik ziyaret kapsamında Lübnan Başbakanı Necib Mikati ile görüştü. Kalibaf, ayrıca İsrail'in saldırılarını yoğunlaştırdığı, Hizbullah'ın 'kalesi' olarak değerlendirilen Beyrut'un güneyindeki Dahiye'yi de ziyaret etti. Kalibaf, Dahiye'de yaptığı açıklamada, "Buralarda sıradan insanlar yaşıyordu. Onlar bizim kardeşlerimizdi. Bu alçakça saldırıları yapan siyonist rejimi kınıyorum" dedi.

MİKATİ, 3 ÖNCELİKLERİNİN OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Lübnan Başbakanı Mikati ve İran Meclis Başkanı Kalibaf, 12 Ekim'de bir araya geldi. (Fotoğraf: Reuters)

AA'nın aktardığına göre, Lübnan Başbakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Mikati'nin İran Meclis Başkanı ile beraberindeki heyeti kabul ettiği belirtildi. Açıklamaya göre, Mikati görüşmede, önceliklerinin 'ateşkes için çalışmak, İsrail saldırılarını durdurmak ve Lübnan'ın güvenliği ile vatandaşlarının emniyetini sağlamak' olduğunu vurguladı.

KALİBAF, DAHİYE'DE: 'ONLAR BİZİM KARDEŞİMİZDİ'

İran Meclis Başkanı Kalibaf, Lübnan ziyareti kapsamında İsrail'in saldırılarıyla yıkıma uğrayan Beyrut'un Dahiye bölgesini de ziyaret etti. Dahiye'de yıkıntılar arasında basın mensuplarına konuşan Kalibaf, "Buralarda sıradan insanlar yaşıyordu. Onlar bizim kardeşlerimizdi. Bu alçakça saldırıları yapan siyonist rejimi kınıyorum" dedi. Kalibaf, İslam ülkelerinin İsrail'in bölgedeki saldırılarına karşı durması gerektiğini ifade etti.

İran Meclis Başkanı Kalibaf, Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri ile de bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından basın açıklaması yapan İran Meclis Başkanı Kalibaf, İran'ın Lübnan'a destek vermeyi sürdüreceğini ifade etti.

İRANLI KOMUTAN, NASRALLAH'LA AYNI SALDIRIDA ÖLMÜŞTÜ

İsrail, Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki Dahiye bölgesinde düzenlediği hava saldırılarında İran destekli Hizbullah'ın Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ı öldürdüklerini iddia etmiş, Hizbullah'tan 28 Eylül'de yapılan açıklamada Nasrallah'ın öldüğü doğrulanmıştı. İsrail'in 27 Eylül Cuma günü Beyrut'a düzenlediği ve Nasrallah'ın öldüğü saldırılarda İran Devrim Muhafızları Ordusu mensubu İranlı bir komutanın da öldüğü açıklanmıştı.

İran'ın resmi haber ajansı İRNA, sosyal medya platformu X (eski adıyla) hesabından konuya ilişkin yaptığı paylaşımda, "Tuğgeneral Abbas  Nilfuruşan, İsrail'in Beyrut'a saldırısında şehit Seyyid Hasan Nasrallah'la birlikte şehit olmuştur" ifadelerini kullanmıştı. İsrail, Lübnan'a yönelik saldırılarını havadan ve karadan sürdürürken, İsrail'in İran'ın 1 Ekim akşamı düzenlediği füze saldırısına vereceği yanıt da halen bilinmiyor. 

(ANADOLU AJANSI)