İran seçim sonuçları dünya basınında: ‘Hoşnutsuzluk sandığa yansıdı’

ABD'de İngiltere'ye dünya basınına yansıyan haberlerde, İran'daki Cumhurbaşkanlığı seçimine katılım oranının yüzde 40'ta kalmasının seçmenlerin hoşnutsuzluğunu yansıttığı yorumuna yer verildi.

DUVAR - İran’da Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın beraberlerindeki heyetle birlikte 19 Mayıs’ta geçirdikleri helikopter kazası ölmesi sonrası İranlı seçmenler dün yeni cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına gitti. Seçmenlerin yaklaşık yüzde 40’ının oy kullandığı seçim ülke tarihinin en düşük katılımlı seçimi olurken, adaylardan hiçbiri yüzde 50'yi geçemeyince, seçimi önde tamamlayan reformist aday Mesud Pezeşkiyan ile muhafazakar aday Said Celili, ikinci tura kaldı. İran’daki seçimin ilk turu ve sonuçları dünya basınına da yansıdı.

Haberin Devamı
Ölü arabalar cenneti Türkiye Özgür Özel 7 ayda yükseldi Son 16'ya kalan takımların piyasa değerleri: Türkiye kaçıncı sırada? Düğünde takı olarak takıldı: Kilosu 300 bin lirayı buluyor SGK uzmanından kötü haber: En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Meteoroloji'den 6 il için kuvvetli rüzgar ve kuvvetli yağış uyarısı