İran'da deprem: Van'da da hissedildi

İran'da 6,1 büyülüğünde deprem meydana geldi. Deprem Van'da da hissedilirken, valilik "İlk belirlemelere göre can ve mal kaybı bulunmamaktadır"açıklamasını yaptı. İran'da 2 kişi öldü,664 kişi yaralı.

Abone ol

DUVAR - İran'ın Batı Azerbaycan eyaletinde saat 21.14'te deprem oldu.

Depremin büyüklüğünü Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) 5,8; Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü 6,1 olarak açıkladı.

Deprem Van'da da hissedildi. Van Valiliği'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, depremle ilgili olumsuz bir durum tespit edilmediği belirtildi.

Açıklamada, "Merkez üssü İran'ın Khoy kenti olan 5.8 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. İlimizde de hissedilen depremde ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı bulunmamaktadır. Bölgede Jandarma, AFAD ve ilgili kamu kurumlarımız tarafından tarama faaliyetleri sürüyor" denildi.

AA'nın haberine göre, İran Sismoloji Merkezi yerel saatle 21.44'te meydana gelen depremin büyüklüğü 5,9 olarak ölçtü. Şu ana kadar en büyüğü 3,6 olmak üzere en az 20 artçı sarsıntı kaydedildi.

İran Acil Durum Merkezi, depremde ilk belirlemelere göre 2 kişinin öldüğünü, 122 kişinin yaralandığını açıkladı. Bunun üzerine gelen açıklamada, Batı Azerbaycan Valisi Muhammed Sadık Mutemediyan, depremde 2 kişinin hayatını kaybettiğini 664 kişinin yaralandığını bildirdi.

Açıklamasında, yaralıların 16’sının Salmas kentindeki hastaneye sevk edildiğini, 20 kişinin de yaralarının ağırlığı nedeniyle Hoy'daki hastanelere kaldırıldığını, 6 kişinin ise ameliyat edildiğini belirtti. Yaklaşık 70 köyde hasar oluştuğunu ve "Muhtemel hasarın tespiti için depremin merkez üssünden 30 kilometrelik bir yarıçapa kadar bilirkişiler gönderildi" dedi.

İran medyasında yer alan görüntülerde deprem nedeniyle bazı binaların kısmen yıkılmış olduğu görüldü. (HABER MERKEZİ)