İran'da kapatılan türbenin kapısında isyan

İran'da korona virüsü salgınının merkez üssü Kum kentinde bulunan Fatıma-ı Masume Türbesi'nin önünde isyan çıktı. Yüzlerce kişi içeri girebilmek için kapıyı zorladı. Milletvekili Ali Motahhori bu duruma tepki göstererek, bu kişilerin hem kamu sağlığını tehdit ettiğini, hem de İslam'ı lekelediğini söyledi.

Abone ol

DUVAR - Korona virüsü nedeniyle ölenlerin sayısının 850'yi geçtiği, enfekte olan sayısının ise 15 bine yaklaştığı komşu İran'da, salgının önüne geçmek için kapatılan Fatıma-ı Masume Türbesi'nin önünde 'isyan' çıktı. Şiiler açısından kutsal Kum kentinde bulunan türbenin kapısında toplanan yüzlerce kişi içeriye girmeye çalıştı.

Öfkeli İranlıların bu tavrı sosyal medyada tepki çekerken, milletvekili Ali Motahhori de eleştirenler arasındaydı. Motahhori, türbenin kapısını zorlayanlar hakkında işlem yapılması gerektiğini, bu kişilerin hem kamu sağlığını tehdit ettiğini, hem de İslam'ı lekelediğini söyledi.

İran'da her yıl milyonlarca kişinin ziyaret ettiği ve ülkedeki salgının merkez üssü Kum'da bulunan Fatıma-ı Masume Türbesi, uzmanların eleştirileri sonrası geçici olarak kapatılmıştı. (DIŞ HABERLER)