İran'dan Azerbaycan'daki darbe soruşturmasına yanıt: Bağlantımız yok

İran Dışişleri Sözcüsü, Azerbaycan'da İran'la istihbaratıyla bağlantılı oldukları ve darbe hazırlığı yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan kişilerle herhangi bir bağlantıları olmadığını söyledi.

Abone ol

DUVAR - İran, Azerbaycan'da darbe ve suikast hazırlığında bulundukları gerekçesiyle gözaltına alınan kişilerle bir bağlantısı olmadığını belirtti.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, yazılı açıklama yapan İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, Azerbaycan'da gözaltına alınan kişiler ile İran arasında herhangi bir resmi veya gayriresmi bağlantı olmadığını iddia etti.

Azerbaycan ile İran halkı arasında “duygusal, tarihi, dini ve hatta akrabalık ilişkileri” olduğunu ifade eden Kenani, “Azerbaycan hükümetinin bu konuyu asılsız suçlamalarla bir güvenlik sorunu haline getirdiğini” öne sürdü.

Suçlu ve kanunları çiğneyen kişilere karşı harekete geçmenin tüm devletlerin doğal hakkı olduğunu belirten Kenani, “İran'la bağlantılı olduğu iddiasıyla çok sayıda vatandaşın tutuklanması ve hapsedilmesi duyulmamış ve kabul edilemez bir durumdur” dedi.

Azerbaycan, 16 Mayıs'ta yapılan açıklamada, İran istihbaratıyla irtibatlı oldukları iddia edilen ve darbe hazırlığında bulundukları öne sürülen kişilerin düzenlenen operasyonla gözaltına alındığı duyurmuştu. (HABER MERKEZİ)