İran'dan 'Haniye' açıklaması: Henüz kimse gözaltına alınmadı

Tahran'da düzenlediği basın toplantısında Haniye suikastına ilişkin açıklamalarda bulunan İran Yargı Erki Sözcüsü Asgar Cihangir, "Davayla ilgili herhangi bir gözaltı söz konusu olmadı" dedi.

Abone ol

DUVAR - İran Yargı Erki Sözcüsü Asgar Cihangir, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye suikastına ilişkin henüz gözaltına alınan kimsenin olmadığını söyledi. İran devlet televizyonuna göre Cihangir, Tahran'da düzenlediği basın toplantısında, Haniye suikastına ilişkin yargı sürecine dair açıklamalarda bulundu.

Cihangir, "Bazı gazete ve sosyal medya sitelerinde, gözaltılar olduğuna dair söylentiler var. Henüz bu davayla ilgili herhangi bir gözaltı söz konusu olmadı" dedi. Olayın hemen ardından Silahlı Kuvvetler Yargı Başkanı'nın talimatıyla askeri savcılığın soruşturma başlattığını ve delil toplama sürecinin devam ettiğini dile getiren İranlı yetkili, incelemelerin tamamlanması sonrasında açıklama yapılacağını kaydetti.

HAMAS'TAN TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR

Öte yandan Hamas Hareketi, Haniye'nin İran’da suikasta uğramasının ardından ilk andan itibaren taziyelerini sunduğundan ve cenazeye büyük bir heyetle katılımından dolayı Türkiye'ye teşekkür etti. Hamas, internet sayfasından yaptığı yazılı açıklamada, Haniye'nin suikasta uğraması nedeniyle taziye dileklerini sunan tüm ülke liderleri, hükümetler ve kişilere teşekkür etti.

AA'nın aktardığına göre açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “İlk anlardan itibaren, Cumhurbaşkanı ve yetkilileri olarak başsağlığı dileyen ve cenaze törenine resmi ve halk düzeyinde en büyük katılımı sağlayan Türkiye'ye, cumhurbaşkanı, hükümet, parlamento ve halk olarak teşekkür ederiz." 

Hamas açıklamasında, "Şehitlerimizin kanına ve halkımızın fedakarlıklarına, toprakların özgürleştirilmesi, tam egemen ve bağımsız, başkenti Kudüs olan bir Filistin devleti kurma yönündeki umutlarına ve özlemlerine sadık kalacağımızı beyan ederiz" denildi. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)