İran'ın dini lideri Hamaney, Haniye ile son görüşmesini paylaştı

Ayetullah Ali Hamaney, 30 Temmuz'da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ile yaptığı son görüşmenin görüntüsünü yayınladı.

Abone ol

DUVAR - İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin bugün sabaha karşı başkent Tahran'da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmesinin ardından sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) hesabı üzerinden dün Haniye ile gerçekleştirdiği son görüşmenin video görüntüsünü paylaştı. 

Haniye, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın 30 Temmuz Salı günü düzenlenen yemin törenine katılmak üzere Tahran'a gitmişti. Haniye burada, beraberindeki İslami Cihad lideri Ziyad El Nakhalah ile birlikte, İran'ın dini lideri Hamaney ile bir araya gelmişti. 

HAMANEY: İNTİKAMINI ALMAK VAZİFEMİZ

Hamas ve İran, Haniye'ye yönelik suikasttan İsrail'i sorumlu tutarken, Tel Aviv yönetiminden saldırıyı üstlenen resmi bir açıklama yapılmadı. İran'ın dini lideri Hamaney, Hamas lideri Haniye'ye Tahran'da düzenlenen suikasta ilişkin yazılı açıklama yayımladı.

AA'nın aktardığına göre, suikastın İran'da gerçekleşmesinden dolayı kendilerini sorumlu gördüklerini belirten Hamaney, "Suçlu ve terörist Siyonist rejim, değerli misafirimizi evimizde şehit ederek bizleri üzdü ancak aynı zamanda kendisine ağır bir ceza da hazırladı" dedi.

'Cesur lider' dediği Haniye'ye düzenlenen suikast nedeniyle taziye dileğinde bulunan Ayetullah Ali Hamaney, "İslam ümmetine, direniş cephesine, yiğit ve gururlu Filistin milletine ve özellikle Şehit Haniye'nin ailesine, hayatta kalanlara ve onunla birlikte şehit olan arkadaşı için başsağlığı ve Allah'tan bu şehitlerin derecelerini yükseltmesini diliyorum" diye konuştu. Hamaney, "İran topraklarında şehit edilen Haniye'nin kanının intikamını almayı vazifemiz kabul ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, yeni İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak için dün Tahran'da bulunuyordu. İran Devrim Muhafızları Ordusu, 31 Temmuz’da sabaha karşı yaptığı açıklamada, Haniye'nin Tahran'da kaldığı konutuna saldırı düzenlendiğini duyurdu. İran ve Hamas suikasttan İsrail’i sorumlu tutarken İsrailli yetkililer olayla ilgili açıklama yapmadı. Haniye, 6 Mayıs 2017'de Hamas Şura Konseyi tarafından Halid Meşal'in yerine Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı seçilmişti.

(SOSYAL MEDYA)