İrina Miroşniçenko kimdir?

Sovyet-Rus sinema ve tiyatro sanatçısı İrina Miroşniçenko, Moskova'daki tedavi gördüğü hastanede 82 yaşında hayatını kaybetti.

Abone ol

DUVAR - İrina Miroşniçenko, 24 Temmuz 1942 yılında Sibirya’da doğdu. 1961’de Moskova Sanat Tiyatrosu Okulu’nu kazanan Miroşniçenko, üçüncü sınıfta ilk sinema filmini yönetmen Georgiy Daneliya’nın “Moskova’da Yürüyorum” filmiyle yaptı. Sanatçı aynı zamanda, Sovyet devlet televizyon kanalında çeşitli programları sundu.

Medya Günlüğü'nden Fuad Safarov'un aktardığına göre, Azerbaycan asıllı Sovyet yönetmen Ejder İbrahimov, 1978 yılında “Ferhat ile Şirin/Bir Aşk Masalı” filminde Servinaz rolünü Miroşniçenko’ya önerdi. Yapımcı Sabah Duru ile eşi Yılmaz Duru’nun imzasını taşıyan film, 1978 yılında Sovyetler Birliği’ndeki sinemalarda 25 milyondan fazla kişi tarafından izlendi. Bestelerini Azerbaycan asıllı Sovyet besteci Arif Melikov’un yaptığı filmde, Şoray ve Miroşniçenko’nun yanı sıra, Faruk Peker, Yılmaz Duru, Alla Sigolava, Armen Djigarhanyan, Anatoli Papanov, Vsevolod Sanayev ve Adil İskenderov rol aldı.

Şoray, 'Sinemam ve Ben' kitabında bu filmin çekimiyle ilgili anılarını anlatırken atların ölmesinden üzüntü duyduğunu ifade etti. Sanatçı çekimler sırasında, “Spasibo” (Teşekkürler), “Siyomka” (Çekim), “Haroşo” (İyi) gibi Rusça kelimeler öğrendiğini anlattı.