Irkçı gruplar Meriç’e konuşlanıyor

Yunanistan'daki ırkçı gruplar, Avrupa'ya geçmek isteyen mültecilere karşı Ege adalarında ve Meriç nehri etrafında sokaklara indi. Silahlanan gruplar, devriye gezmeye ve sınırı geçen mültecilere saldırmaya başladı.

Abone ol

DUVAR - Mülteci krizinde ve Türkiye-Yunanistan ekseninde yaşanan son gelişmeler, Yunanistan ve Avrupa’daki ırkçı grupları hareketlendiriyor. Ege adalarında ırkçı gruplar sokaklara inmiş durumda. Faşist grupların yönlendirmesiyle silahlanan bazı kişiler Ege adalarında yol kesmeye ve kimlik kontrolü gerçekleştirmeye başlamış durumda. Bu gelişmelerin benzeri son saatlerde Meriç’te, Türkiye-Yunanistan sınırlarında da yaşanmaya başlandı.

Ege adalarındaki alarm verici gelişmeler nedeniyle ABD Dışişleri Bakanlığı Midilli özelinde ABD vatandaşlarına yönelik seyahat uyarısı yayınladı. ABD vatandaşlarının Midilli’de son günlerde saldırılara maruz kaldığı bilgisinin paylaşıldığı uyarıda ABD’li vatandaşların Ege adalarındaki hareketlerini sınırlandırmaları tavsiye edildi.

YUNANİSTANLI GAZETECİLERE SALDIRDILAR

ABD’nin Yunanistan’a yönelik seyahat uyarısı yayınladığı esnada Meriç’in Yunanistan tarafında ırkçı gruplar varlığını hissettirmeye başladı. CNN Yunanistan’ın geçtiği son habere göre Meriç'in Yunanistan tarafında bazı gruplar devriye gezmeye başladı. Geçen pazartesi yerel sakinlerin oluşturduğu bu gruplardan bir tanesi Yunanistanlı gazetecilere saldırdı.

Son bilgilere göre araçlarla ve silahlı bir şekilde Türkiye-Yunanistan sınırında devriye gezen ırkçı gruplar gazetecilerin ve mültecilerin yolunu kesiyor ve taciz ediyor. İhtiyaç halinde devriye gezen araçların ve ‘gönüllü sınır muhafızların’ sayısı artıyor.Bazı yerel basın organlarına ve bölgede bulunan insanların bildirdiğine göre yerel unsurların devreye gezdiği noktalardan zaman zaman silah sesleri yükseliyor. Irkçı grupların örgütlediği devriyelere traktörler ve botlar da katılıyor.

ALMAN NEONAZİLERDEN MERİÇ ÇAĞRISI

Bu arada Yunanistan’ın muhalif basınına yansıyan son bilgilere göre Alman Neonazi gruplar Meriç’in Yunanistan tarafında konuşlanmak için internet üzerinden organize olmaya başladı. Almanya basınına ve siyaset çevrelerine yansıyan bilgilere göre son günlerde Alman Neonazi örgütler, internet ve sosyal medya üzerinden Türkiye-Yunanistan sınırlarına yönelik çağrılarda bulunuyor.