Irkçılığı anlatmak için kaçırıp zorla Kunta Kinte'yi izlettirdi!

ABD'de bir adam, bir kadına ne kadar ırkçı olduğunu göstermek için efsanevi Kökler dizisini zorla izlettirmekle suçlanıyor. Kadın, adamın kendisini bu sırada ölümle tehdit ettiğini söyledi.

Abone ol

DUVAR - ABD, rehin aldığı bir kadına ne kadar ırkçı olduğunu anlatmak için zorla 'Kökler' dizisini izlettiren adamı konuşuyor. Gözaltına alınan 52 yaşındaki Robert Noye, 37 yaşındaki Jill Shelton'ı ölümle tehdit edip, bir dönemin efsanevi dizisi 'Kökler'i (Roots) izlemesi için zorla alıkoymakla suçlanıyor.

Iowa eyaletinde yaşanan olayda, Noye'nin Shelton'a 'oturup diziyi seyretmesini söylediği, izlemezse onu öldürüp bedenini parçalamakla tehdit ettiği' belirtiliyor. Noye'nin Shelton'ın yaklaşık 20 yıldır tanıştığı, ikilinin bu süre içinde birbirlerine karşı çok sayıda dava açtığı da ortaya çıktı. Noye 6 Mart'ta mahkemeye çıkacak.

KUNTA KİNTE'NİN ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ

Noye'nin ırkçılığı anlatmak için zorla izlettirdiği belirtilen Kökler dizisi, Amerikan tarihinin en önemli televizyon yapımlarından biri sayılıyor. 1977 yılında Alex Haley’in kendi ailesini anlattığı kitabından uyarlanan dizi, ülkesinden zorla kaçırılıp köle olarak ABD'ye götürülen Kunta Kinte'nin özgürlük mücadelesini anlatıyor. Türkiye'de de bir dönem yayınlanan dizi 2016 yılında yeniden çekilmişti. (DIŞ HABERLER)