İrlanda Dışişleri Bakanı Kiev'de: Bu savaşta tarafsız değiliz

İrlanda Dışişleri Bakanı Coveney, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları sonrası Kiev'i ziyaret eden BM Güvenlik Konseyi'nden ilk dışişleri bakanı oldu. Coveney, "İrlanda bu savaşta tarafsız değil" dedi.

Abone ol

DUVAR - İrlanda Dışişleri Bakanı Simon Coveney, Ukrayna'nın başkenti Kiev'e ziyarette bulundu. Coveney, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarının başladığı 24 Şubat'tan bu yana Ukrayna'yı ziyaret eden BM Güvenlik Konseyi'ndeki ilk dışişleri bakanı oldu.

Kiev'de Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba ve Savunma Bakanı Oleksi Reznikov'la görüşen İrlandalı bakan basın toplantısında konuştu. Reuters haber ajansının aktardığına göre Coveney, "İrlanda hükümeti ve halkından güçlü bir dayanışma mesajı getiriyorum. Rusya'nın saldırılarında kaç vatandaşın yaşamını yitirdiğini henüz bilmiyoruz. Şu anda Ukrayna'nın güçlü desteğe ihtiyacı var. İrlanda askeri açıdan tarafsız ancak bu savaşta tarafsız değiliz" diye konuştu.

UKRAYNA'NIN AB'YE ÜYELİK BAŞVURUSUNA DESTEK

Ukrayna'nın Avrupa Birliği'ne (AB) üyelik başvurusunu desteklediğini ifade eden Coveney, "Ukraynalılar demokrasi ve istikrara dayalı bir gelecek hayal ediyor ve bunları AB'ye üyelikle gerçekleşebileceğine inanıyoruz. İrlanda bunun en kısa sürede gerçekleşmesini savunuyor" dedi. 

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa Birliği (AB) dış politika şefi Josef Borrell, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve Estonya, Letonya, Litvanya ve Polonya liderleri Kiev'i ziyaret eden Batılı yetkililer olmuştu. (DIŞ HABERLER)