İş bulma vaadiyle insanlardan para alan çete yakalandı

Ankara merkezli 2 ilde polis, kendilerini üst düzey yetkili olarak tanıtıp, devlet dairelerinde çalışmak isteyen kişileri bu kurumlara yerleştirme vaadiyle dolandıran çete elemanlarına eş zamanlı operasyon yaptı. 'Aylak' ismi verilen operasyonda 4 kişi tutuklandı.

Abone ol

DUVAR - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, 2017 -2018 yılı içerisinde Ankara genelinde kendilerini "üst düzey yetkili" olarak tanıtan ve işsiz üniversite mezunlarına "devlet dairesinde işe yerleştirme" vaadinde bulunan bir çete tespit edildi.

Bunun ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, şüphelilerin işsiz kişilere sosyal medya üzerinden ulaştığını belirledi. Araştırmalar sonucunda, şüphelilerin kendilerini üst düzey yetkili olarak tanıtıp, işsiz üniversite mezunlarına ve devlet dairelerinde çalışmak isteyen vatandaşlara iş vaadinde bulundukları saptandı.

2 YILDA 100 BİN LİRA ELDE ETTİLER

3 aylık teknik ve fiziki takip sonucunda çete üyelerinin yerleri tespit edildi. Ankara, Konya ve İzmir'de gerçekleştirilen eş zamanlı 'Aylak' operasyonuyla, örgüt lideri ‘Aylak’ lakaplı Adem S. ile birlikte söz konusu suçları işlediği tespit edilen toplam 4 şüpheli gözaltına alındı. Ayrıca çetenin, bu yöntemle 100 bin TL elde ettiği öğrenildi.

ÇETE ÜYELERİ DE İŞSİZ OLDUKLARINI SÖYLEDİ

Şüpheliler emniyetteki ifadelerinde ise işsiz olduklarını, buna rağmen kendilerini bürokrat ve üst düzey yetkili olarak tanıtıp, açtıkları sözde ofisle insanların gözünü boyadıklarını ve iş sahibi yapma bahanesiyle vatandaşları dolandırdıklarını itiraf ettiler.

Yaklaşık 2 yılda 18 vatandaşı dolandıran 4 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. (ANKARA-DHA)