İş dünyasından Merkez Bankası'na döviz tepkisi: Şaşkınlıkla izliyoruz

İSO Başkanı Bahçıvan, dolar/TL'nin 17'yi geçerek rekor seviyeye ulaşmasının ardından  piyasalara beşinci kez müdahale eden Merkez Bankası'na "Şaşkınlıkla izliyoruz" diyerek tepki gösterdi.

Abone ol

DUVAR - Dolar kurunun 17 TL'yi geçerek tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasının ardından Merkez Bankası piyasalara beşinci kez müdahalede bulundu. Merkez Bankası'nın müdahalesinin ardından iş dünyasından tepki geldi. 

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, Twitter paylaşımında "Dün faiz indirimine giden Merkez Bankası’nın, bugün elindeki kıymetli döviz kaynaklarını piyasaya sürmesini şaşkınlıkla izliyoruz" dedi. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da bir açıklama yaparak, "Piyasalarda yaşanan çalkantı ve döviz kurlarının geldiği seviye bir çok firmamızı endişelendiriyor ve olumsuz etkiliyor. Piyasaların ivedilikle istikrara kavuşmasını sağlayacak acil önlemler alınmasını ve öngörülebilirliğin temin edilmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı. 

'DÜN FAİZ İNDİRİRKEN BELLİ DEĞİL MİYDİ'

"Önümüzü görmek istiyoruz" diyen Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar ise, şu mesajı paylaştı: "Merkez Bankası açıklaması sağlıksız fiyat oluşum nedeni ile müdahale edilmiştir dün faiz indirirken belli değil miydi önümüzü görmek istiyoruz inen faiz bankalara yansımıyor maliyetleri arttırıyor." (HABER MERKEZİ)