İş insanı Nedim Şimşek: Kürtçe röportajım yüzünden KAMİAD tarafından disipline sevk edildim

KAMİAD Başkan Vekili Nedim Şimşek Rudaw'a verdiği röportajın ardından görevinden uzaklaştırıldı. Şimşek "Kürtçe yayın yapan bir kanala verdiğim röportaj yüzünden disipline sevk edildim" dedi.

Abone ol

DUVAR - Kamu Müteahhitleri ve İş İnsanları Derneği (KAMİAD) Başkan Vekili Nedim Şimşek, Erbil merkezli yayın kuruluşu Rudaw'a verdiği röportajın ardından görevinden alındı.

Görevden alma kararının Nedim Şimşek'in Kürtçe röportajı vermesi nedeniyle alındığı belirtildi. Kararın sosyal medya tepki çekmesinin ardından KAMİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Adıgüzel imzasıyla bir açıklama yayınlandı.

Rudaw için "sözde yayın organı" denilen açıklamada, Şimşek'in dernekten izin almadığı için hakkında disiplin soruşturması açıldığı belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Derneğimizin Başkan Vekili Nedip ŞİMŞEK Derneğimizin Yönetim Kurulu'nun onayı olmaksızın 23 Ağustos 2024 tarihinde ülkemizde yasal bir platform olmayan Rudaw TV adlı sözde yayın organına çıkmıştır. Kendisinin bu programda 'KAMİAD Bşk. Vekili' sıfatını kullandığı bilgisi edinilmiş olup, Dernek Yönetim Kurulu olağanüstü toplanmış ve kendisinin bu programa katılması yönünde herhangi bir yönetim kurulu kararı alınmadığı, bahsi geçen programda verilen röportajın Derneğimizin onayı dışında olduğu, tasvip edilmediği ve kendisinin Derneğimizi temsilen yayına katılmadığı, bireysel hareket ettiği tespitli olup anılan kanala çıkması ve derneğimizin adını kullanması sebebiyle derneğimiz disiplin kurulan sevk edilmiş olup, disiplin süreci sonuçlanana kadar Başkanvekilliği ve derneğimiz ile ilgili tüm görevlerinden tedbiren uzaklaştırılmıştır." 

'KAMİAD YÖNETİM KURULU ÜYELERİ TARAFINDAN LİNÇ KAMPANYASINA UĞRADIM'

Açıklamanın ardından Nedim Şimşek de sosyal medya hesabından iddialara yanıt verdi. 

Daha önce pek çok kez basına demeçler verdiğini aktaran Şimşek, "Haziran 2022'de kuruluşunda yer aldığım ve bu tarihten beri başkanvekili olarak görev yaptığım, hem ulusal düzeyde hem de bölgemizde defalarca demek adına görüşmelere katıldığım, ziyaretler yaptığım ve basına demeçler verdiğim KAMİAD yönetim kurulu tarafından bugün itibariyle disipline sevk edildim" dedi.

Rudaw'a röportajında müteahhitlerin sorunlarını anlattığını belirten Şimşek, şunları söyledi:

"Yapılan açıklamada kamu müteahhitlerinin sorunlarını dile getirmek için röportaj verdiğim Rudaw TV sözde yayın organı olarak değerlendirilerek derneğin bilgisi olmadan röportaj verdiğim ifade edilmiş. Ama işin aslı şu ki; 2 yıldır her platformda temsil ettiğim, kurucusu olduğum demekten Kürtçe yayın yapan bir kanala verdiğim röportaj yüzünden disipline sevk edildim. Birlikte kuruluşunda yer aldığım KAMİAD yönetim kurulu üyeleri tarafından linç kampanyasına uğradım. KAMİAD bünyesinde de Kürt düşmanlığı ve bu düşmanlık üzerinden kendine alan açmaya çalışanlar olduğuna bu durum ile bizzat şahit oldum. Verdiğim röportaj incelendiğinde de müteahhitlerimizin yaşadığı sorunları kendi anadilimde yayı yapan bir kanalda aktarmaya çalıştığım görülecektir."

(SOSYAL MEDYA)