İş yerinde ‘çarpışmadan’ ölüm çıktı: Suriyeli genç öldürüldü

Hatay’da saldırıya uğrayan Suriyeli Faris Muhammed Al-Ali hayatını kaybetti. Olayın işyerinde yaşanan ‘çarpışmadan’ çıktığı öğrenildi. Mülteci Medyası’nda Deysem Siti, “Türklere çağrı yapılmalı” dedi.

Abone ol

Burcu Özkaya Günaydın

HATAY - Hatay’ın Narlıca ilçesinde dün akşam saatlerinde 5 kişinin saldırısına uğrayan 17 yaşındaki Suriyeli Faris Muhammed Al-Ali kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Olayın detaylarını Al-Ali’nin ailesiyle görüşen Mülteci Medyası’ndan Deysem Siti ile konuştuk. Siti, babası savaşta ölen annesi ve kardeşiyle Narlıca’da oturan Al-Ali’nin, bu sene Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandığını, okul masraflarını karşılamak için de ara sıra Narlıca’da bir fabrikada çalıştığını söyledi. Faris Muhammed Al-Ali’nin bir hafta önce fabrikada mesai esnasında ustabaşı olan kadınla çarpıştığını aktardı.

Al-Ali bu sene Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanmıştı.

Ustabaşından özür dileyerek, konunun kapandığını belirten Siti, olayın devamını şöyle aktardı: “Dün gece Faris ve arkadaşı Abdurrahman işten çıktıktan sonra Narlıca’da yürürken önleri 5 kişi tarafından kesiliyor. Bunların içinde çarpıştığı kadının oğlu da var. Faris’e, ‘Sen anneme mi çarptın?' diyor. O da, ‘Yanlışlıkla oldu, ben özür diledim, kapandı konu’ cevabını veriyor. Türk çocuklar 'bizimle yürüyün' diyerek, tenha bir noktaya çekmişler. Abdurrahman’ın başına vurup, Faris’i de belinden bıçaklayıp kaçmışlar.”

Faris Muhammed Al-Ali’nin arkadaşı Abdurrahman’ın bağırarak yardım istediğini ama kimseni yardıma gelmediğini belirten Siti, Al-Ali’nin yerde yattığı sürede çok kan kaybettiğini, hastanede vefat ettiğini söyledi.

Faris Muhammed Al-Ali’nin cenazesi morgda bekletilirken İdlib’ten dayısının Antakya’ya geleceği, cenazenin yarın İdlib’te defnedileceği öğrenildi.

'SİYASİLERİN 81 MİLYONA DEĞİL 85 MİLYONA HİTAP ETMESİ GEREKİYOR'

Toplumda mülteci düşmanlığının had safhaya ulaştığını, siyasilerin ve medyanın ırkçılığı körüklediğini vurgulayan Deysem Siti, “Biz artık mültecilere değil Türklere çağrı yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Yıllardır bu ülkede yaşıyorlar. Kabullenmek ve sorunları çözmek gerekiyor. Siyasilerin 81 milyona değil 85 milyona hitap etmesi gerekiyor. Irkçı dilin değişmesi lazım” diye konuştu.

BAKAN SOYLU BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Al-Ali'nin Narlıca Mahallesi'nde yaşayan annesini ve kardeşlerini ziyaret ederek başsağlığı diledi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Yıldırım'ı cep telefonuyla arayarak Faris'in kardeşi Hassun Al-Ali ve ailesiyle görüştü. Soylu aileye başsağlığı dilerken olayın takipçisi olacaklarını belirtti. Faillerin peşini bırakmayacaklarını söyleyen Soylu, 'failleri kışkırtan, gaza getiren, ortalığı karıştıran kişilerin de peşlerini bırakmayacaklarını' ifade etti.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Olaya ilişkin yazılı açıklama yapan Hatay Valiliği ise, “Dün gece Narlıca Mahallesi'nde meydana gelen ve bir kişinin hayatını kaybettiği olayda failler kısa sürede yakalanarak adli makamlara sevk edilmiştir” ifadelerini kullandı.