İşçileri tehdit etmişti: Yıldırım Holding'den 'Ali Rıza Yıldırım' açıklaması

Eti Krom’da işçileri kovmakla tehdit eden Yıldırımlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Yıldırım’ın kardeşi ve ortağı Yüksel Yıldırım aldıkları zam kararını kardeşinin uygulamadığını iddia etti.

Abone ol

ELAZIĞ - ETİ Krom A.Ş’ye bağlı olarak çalışan işçilerle görüşen Ali Rıza Yıldırım’ın işçileri azarlayarak işten çıkartmakla tehdit etmesi üzerine şirketin İcra Kurulu Başkanı kardeşi Yüksel Yıldırım bir açıklama yaptı. Ali Rıza Yıldırım’ın işçilere karşı tavrının tasvip edilemez olduğunu belirten Yıldırım yönetim kurulu olarak daha önceden alınan işçilere yüzde 15'lik zam kararının da yine ortağı ve ağabeyi olan Ali Rıza Yıldırım tarafından uygulanmadığını söyledi.

Alacakaya’daki maden işçilerinin eylemi sonrasında Elazığ’a gelen Yıldırım Şirketler Grubu ortaklarından Ali Rıza Yıldırım, çalışanları ile toplantıda bir araya gelmişti. Yapılan toplantıda grevdeki işçilerle görüşen Yıldırım’ın işçileri azarlayarak tehdit etmesi tepkiye neden olurken, uzlaşma sağlanamamıştı. Toplantı sonrası işçiler greve devam kararı alırken, ETİ Krom A.Ş de yaptığı bir duyuru ile üretimi geçici olarak durdurduğunu ve işçileri bu süre zarfında ücretsiz izne çektiklerini açıklamıştı.

'TÜM KAMUOYUNDAN ÖZÜR DİLİYORUM'

Uzlaşma sağlanamayan toplantı sonrasında Ali Rıza Yıldırım’ın işçilere yönelik "Yarın herkesi kapının önüne koyarım. Burası kapanır" tehdidi gündem oldu. Ali Rıza Yıldırım’a şirket ortağı ve kardeşi Yüksel Yıldırım’dan da tepki geldi.

Yıldırım Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım, şirket ortaklarından olan Ali Rıza Yıldırım’ın işçilerle gerçekleştirdiği toplantıdaki konuşmalarının tasvip edilemez olduğunu belirterek "Çalışanlarımıza ve yöneticilerimize yakışmayan bu konuşma şeklini ve söylemleri asla tasvip etmiyorum ve kınıyorum. Bu konuşma tarzı ve kırıcı söylemlerden dolayı tüm kamuoyundan şirketim ve şahsım adına özür diliyorum."

'İŞÇİLER İÇİN DAHA ÖNCE ALINAN ZAM KARARINI ORTAĞIMIZ UYGULAMADI'

Eti Krom'da söz konusu bölgede çalışan maden işçilerinin yaşam koşullarının daha iyi olması adına, İcra Kurulunca bu yılın nisan ayında gerçekleştirdikleri toplantıda, ilgili çalışanların maaşlarına '1 Temmuz 2024'te geçerli olmak üzere yüzde 15 ara zam yapılması yönünde karar aldıklarını' belirten Yüksel Yıldırım açıklamasına şöyle devam etti:

"Ancak Ali Rıza Yıldırım, alınan bu kararı yürütmeye koymayıp kendi kararıyla yanına bazı üst düzey yetkilileri alarak iş yavaşlatma yoluna giden maden işçileriyle yüz yüze konuşmak için 9 Temmuz'da Elazığ'daki Eti Krom İşletmesi'nde maden işçileriyle görüşme toplantısını organize etmiştir. İki ortağın son dönemde yaşamakta olduğu yönetimsel fikir ayrılıkları ve iş yapış şekli farkından dolayı, anlaşmazlıkların ve uzlaşmazlıkların tavan yaptığı bu dönemde bu yaşananları onaylamıyorum, desteklemiyorum ve çok büyük bir üzüntü duyuyorum."

'ÜRETİM DURMAYACAK, İŞÇİLER ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEK'

Yüksel Yıldırım, ETİ Krom Kef bölgesinde üretimi durdurma kararı ve işçileri ücretsiz izne çıkarmak gibi bir durumun da geçerli olmadığını da belirterek, "Son dönemlerdeki hayat pahalılığını ve yüksek enflasyonu göz önüne alarak, devletimizin belirlediği ücret politikasına paralel olarak çalışanlarımızı enflasyonun altında ezdirmemeye gayret edeceğiz" ifadelerini kullandı.