'IŞİD Rakka'yı boşaltmaya başladı'

ABD Savunma Bakanlığı, IŞİD'in Suriye'deki kalesi Rakka'dan çok sayıda yöneticisini çıkarmaya başladığını açıkladı. Pentagon sözcüsü Davis, "Liderlikleri büyük bir göç halinde" dedi.

Abone ol

DUVAR - ABD liderliğindeki uluslararası koalisyonun harekât hazırlıklarını sürdürdüğü Rakka hakkında yeni bir iddia öne sürüldü. Buna göre, IŞİD'in kentteki idari yöneticileri ve bürokratları kaçmaya başladı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) sözcüsü Jeff Davis, "Çok sayıda idari yöneticileri ve bürokratları şu an Rakka'yı terk etme ve operasyonlarını nehrin güneyine taşıma sürecine girdiler" dedi. Davis, "Rakka'da sonun yaklaştığının farkında oldukları kesin. Şu an liderlikleri büyük bir göç halinde" diye konuştu.

Pentagon sözcüsü kaç IŞİD üyesinin kaçtığına veya bu kişilerin tam olarak hangi görevlerde bulunduğuna dair bir bilgi vermedi. Ancak çekilmenin 'organize olduğunu' ve kaçan kişilerin savaşçı olmadığını söyledi.

Rakka operasyonunun nasıl düzenleneceğine ilişkin müzakereler sürüyor. ABD'nin yeni başkanı Donald Trump'ın planını kısa süre içinde açıklaması beklenirken, Türkiye Washington'ın karada YPG'den destek almasına karşı çıkıyor. (Dış Haberler)