IŞİD'ciler bayrak sallaya sallaya gelmiş!

İngiltere'nin başkenti Londra'yı kana bulayan saldırının üç failinden biri, polise iki yıl önce ihbar edilmiş. Adı açıklanmayan zanlı, başkentin göbeğinde IŞİD bayrağı açarken bir belgeselde de görüntülenmiş.

Abone ol

DUVAR - Londra'da yedi kişinin ölümüne yol açan terör saldırısının zanlılarından birinin polise iki defa ihbar edildiği, hatta Channel 4 kanalında yayınlanan IŞİD'le ilgili bir belgeselde örgütün bayrağını açarken ve polisle kavga ederken görüntülendiği ortaya çıktı. İngiliz basınında yer alan haberlere göre, 27 yaşındaki zanlı çocukları radikalize ettiği gerekçesiyle polise de şikâyet edilmiş.

Soruşturma gereği adı açıklanmayan zanlının, Channel 4 belgeselinde Londra'nın göbeğindeki Regent's Park'ta IŞİD bayrağı açarken çekilen görüntüleri bugün İngiliz basınında yer aldı. Zanlının yanında bu sırada iki radikal vaizin olduğu belirtildi. Görüntülerde, grup polisle tartışıyor.

Zanlının iki yıl önce bir parkta çocukları radikalize etmeye çalıştığı gerekçesiyle polise şikâyet edildiği de öne sürüldü.

NE OLMUŞTU?

Londra'nın göbeğinde cumartesi günü düzenlenen saldırılarda yedi kişi hayatını kaybederken, 18 yaralının durumunun ağır olduğu belirtiliyor. Toplamda 48 kişi hâlâ hastanede. (Dış Haberler)

Londra saldırılarını IŞİD üstlendi