IŞİD'e katılmak için annelerini öldürdüler

Suudi Arabistan'da IŞİD'e katılmak isteyen iki kardeş, kendilerini engellemek isteyen annelerini bıçaklayarak öldürdü. İkiz kardeşlerin babalarını ve ağabeylerini de yaraladığı açıklandı.

Abone ol

DUVAR - 20 yaşındaki Halid ve ve Salih Orayni isimli kardeşlerin anneleriyle IŞİD'e katılmak konusunda kavga ettikleri sanılıyor. Suudi medyasına göre, ikiz kardeşler kendilerini vazgeçirmek isteyen 67 yaşındaki anneleri Haila Orayni'yi defalarca bıçaklayarak Riyad'daki evlerinde öldürdü. 73 yaşındaki babaları ile 22 yaşındaki ağabeylerinin de yaralandığı, durumlarının kritik olduğu belirtiliyor.

'TEKFİRİ'

Kardeşler Yemen'e kaçmaya çalışırken yakalandı. Suudi İçişleri Bakanlığı, Halid ve Salih Oreyni'nin annelerini öldürme ve diğer aile fertlerini yaralama suçlamasıyla tutuklandığını açıkladı. Bakan Mansur El Türki davayla ilgili fazla ayrıntı vermekten kaçınsa da, "Kesinleştirdiğimiz tek şey, tekfiri ideolojiye mensup oldukları" dedi. Suudi yetkililerin IŞİD mensuplarından söz ederken 'tekfiri' ifadesini kullandıkları biliniyor.

'BU ÖĞRETİLERE İNANCI SARSMAMIZ GEREKİYOR'

IŞİD'in geçen hafta Mekke ve Katif'te bombalı saldırılar düzenlemesi sonrası ortaya çıkan dava, Suudi Arabistan'da tartışma yarattı. Köşe yazarı Muhammed Ali el Mahmud'un, "Failler uyuşturucu bağımlısı ya da cahil gençler olsaydı, şaşırmayabilirdik. Fakat İslam adına hareket ettiğini söyleyen iki dindar çocuğun bunu yapması şok yarattı. Uzak geçmişimizden gelen bu öğretilere yönelik inancı sarsmamız gerekiyor" sözleri dikkat çekti.

BEŞİNCİ AİLE CİNAYETİ

Reuters ajansına göre Orayni vakası, Suudi Arabistan'da son bir yılda IŞİD militanı olduğundan şüphelenilen kişilerin ailelerini öldürdüğü beşinci cinayet. Ocak ayında da, Suriye'nin Rakka kentinde bir IŞİD militanı kendisini dinsizlikle suçlayan annesini sokak ortasında infaz etmişti.