IŞİD'in finans kaynaklarına yönelik operasyon: 16 gözaltı

IŞİD'in 'finans kaynaklarının deşifresine' yönelik Balıkesir merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonda 16 kişi gözaltına alındı.

Abone ol

DUVAR - Balıkesir merkezli 6 ilde, IŞİD'in 'finans kaynaklarının deşifresine' yönelik düzenlenen operasyonda 16 kişi gözaltına alındı. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda, Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat ve Terörle Mücadele (TEM) daire başkanlıkları ile Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca 19 kişiyi yakalamak için Adana, Ankara, Balıkesir, İstanbul, Konya ve Şanlıurfa'da dün sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon yapıldı. 19 kişiden 16'sı yakalandı.

Aramalarda çok sayıda yasak yayın ve dijital materyal ele geçirildi. Firari durumdaki 3 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

ANKARA VE KAYSERİ'DE 10 GÖZALTI

Öte yandan, Ankara ve Kayseri'de ayrıca düzenlenen operasyonlarda toplam 10 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. DHA'nın aktardığına göre Ankara'da, yılbaşı öncesi 'eylem arayışında olduğu' belirlenen IŞİD'e yönelik operasyonda 5 kişi gözaltına alındı.

Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri 3'ü Türk, 2'si yabancı uyruklu 5 kişinin IŞİD içinde faaliyet gösterdiği ve çatışma bölgelerindeki IŞİD mensuplarına maddi yardım sağladığı bilgisine ulaştı. Belirlenen adreslere yönelik operasyonda 5 kişi gözaltına alındı. 

Kayseri'de de yılbaşı öncesi IŞİD'in eylem ve faaliyetlerini engellemek amacıyla düzenlenen operasyonda yabancı uyruklu 5 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. AA'nın aktardığına göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Suriye ve Irak'ta IŞİD içinde faaliyet yürüttükleri ve illegal yollarla Türkiye'ye girdikleri tespit edilen şüphelilere yönelik yılbaşı öncesi çalışma başlattı.

Belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda Suriye ve Irak uyruklu 5 kişi yakalandı. İkametlerde ele geçirilen dijital materyallere el konuldu. (HABER MERKEZİ)