IŞİD'in infazcısı İzmir'de yakalandı

İzmir'deki IŞİD operasyonunda tutuklanan isimler arasında 17 yaşındaki M.S. de yer aldı. MİT destekli operasyonda yakalanan M.S.'nin IŞİD infazlarında yer aldığı öne sürüldü.

Abone ol

DUVAR - İzmir'de IŞİD'e yönelik olarak 28 Ekim'den bu yana yapılan operasyonlarda toplam 23 kişi gözaltına alındı, 11'i tutuklandı, 5'i serbest bırakıldı. Diğer 7'sinin işlemleri devam ederken, tutuklananlar arasında, IŞİD infazlarında da yer alan Suriyeli 17 yaşındaki M.S. de yer aldı. Suriye'de bomba patlaması sonucu sağ elini kaybeden M.S.'nin, iyileştikten sonra Avrupa'ya kaçmak için İzmir'e geldiği, burada gizlendiği belirtildi.

İzmir'de Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlükleri ekipleri, MİT'in de desteğiyle IŞİD operasyonu yaptı. İlk operasyon 28 ve 29 Ekim'de yapıldı, 15 kişi gözaltına alındı. Ardından Suriye uyruklu M.S. yakalandı. Gözaltındaki 16 kişi sorgularından sonra adliyeye gönderildi. IŞİD üyelerinden 11'i tutuklandı, 5'i ise serbest bırakıldı.

Basmane semtinde Suriyelilerin yoğun olarak bulunduğu bölgelerdeki evlerde gizlenen M.S.'nin, Yunanistan üzerinden Avrupa'ya gidebilmek için beklediği tespit edildi. M.S.'nin Avrupa'ya geçmesi halinde burada bir saldırı planlayıp planlamadığına yönelik araştırmaların da sürdüğü öğrenildi.

Öte yandan İzmir'de bugün de 7 kişi gözaltına alındı.

(İZMİR-DHA)