Işık: PYD kantonlarının birleşmesine izin vermeyeceğiz

İzmit'te konuşan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Suriye'de PYD kantonlarının birleşmesine izin vermeyeceklerini söyledi. Işık, "Türkiye ne pahasına olursa olsun PYD'nin kantonları birleştirmesine müsaade etmeyecektir" dedi.

Abone ol

DUVAR - Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Suriye'nin kuzeyindeki PYD kantonlarının birleşmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

İzmit Sabancı Kültür Merkezi'nde yapılan 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi' kampanya tanıtım programına katılan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Rojava'daki kantonlarına dair açıklamalarda bulundu, Türkiye olarak tavırlarının net olduğunu söyledi.

Rusya: Suriye görüşmelerine Kürtler de katılmalı

Bakan Işık: Bölgede hareketlilik var, öncelik Menbiç

Işık, "Münbiç'te bizim baştan beri gördügümüz dünya kamuoyunun görmek istemediği olaylar gün yüzüne çıktı. Münbiç'de artık nasıl DEAŞ'ın, PYD'nin iş birliği yaptığını artık bütün dünya görmeye başladı. Burada Türkiye'nin en önemli önceliklerinden biri de Kürtlere karşı da adeta soykırım yapan PYD'nin bu bölgede bir alan oluşturmasını engellemektir. Bir egemenlik alanı oluşturulmasına kesinlikle müsaade etmemektir" dedi.

Suriye'nin kuzeybatısında Afrin, kuzey ve kuzeydoğusunda Kobane ve Cizire bölgeleri, PYD'nin kontrolünde. (DIŞ HABERLER)