İşlenmiş gıdalar Alzheimer riskini artırıyor

Nöroloji Uzmanı Dr. Bengi Bahar Demirbağ, Alzheimer hastalarının beyninde nörofibriler ve amiloid plaklar saptandığını belirterek, "Bu maddelerin oluşumunda hazır ve işlenmiş gıdalar rol oynar" dedi.

DUVAR - Nöroloji Uzmanı Dr. Bengi Bahar Demirbağ, Alzheimer hastalarının beyninde nörofibriler ve amiloid plaklar saptandığını belirterek, "Bu iki madde, nöron dediğimiz beyin hücresini yok eder. Bu maddelerin oluşumunda ise oksidatif maddeler (hazır ve işlenmiş gıdalar) rol oynar. Oksidatif gıdaların fazla tüketilmesi nedeniyle, insülin direncinin yol açtığı enerji metabolizmasındaki bozulma da beyin hücrelerini olumsuz etkiler" dedi.

Bu kapsamda Demirbağ, beyne faydalı ve zararlı olan besinler hakkında bilgi verdi. 

Haberin Devamı
Anket: CHP 3 şehirde yüzde 23 oy artırdı, 'AK Parti kalesi' yıkıldı İstanbul anketi: Fark açılıyor, CHP ve DEM Parti yükselişte Bursa ve Manisa anketi: Hangi partiler önde? BEDAŞ paylaştı: İstanbul'da bugün elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler Yarış devam ediyor: 250 bin liranın getirisi ne kadar? ATM'lerde para çekme ve yatırma işlemlerinde yeni dönem