İşlenmiş gıdalar Alzheimer riskini artırıyor

Nöroloji Uzmanı Dr. Bengi Bahar Demirbağ, Alzheimer hastalarının beyninde nörofibriler ve amiloid plaklar saptandığını belirterek, "Bu maddelerin oluşumunda hazır ve işlenmiş gıdalar rol oynar" dedi.

DUVAR - Nöroloji Uzmanı Dr. Bengi Bahar Demirbağ, Alzheimer hastalarının beyninde nörofibriler ve amiloid plaklar saptandığını belirterek, "Bu iki madde, nöron dediğimiz beyin hücresini yok eder. Bu maddelerin oluşumunda ise oksidatif maddeler (hazır ve işlenmiş gıdalar) rol oynar. Oksidatif gıdaların fazla tüketilmesi nedeniyle, insülin direncinin yol açtığı enerji metabolizmasındaki bozulma da beyin hücrelerini olumsuz etkiler" dedi.

Bu kapsamda Demirbağ, beyne faydalı ve zararlı olan besinler hakkında bilgi verdi. 

Haberin Devamı
Konforda otomobilleri aratmıyorlar: En ucuz 10 hafif ticari araç AK Parti süreci halka soracak: Anketlerde kıpırdanma var Somer Şef açıkladı: Yüzüne yağ dökülen MasterChef Beyza'nın son durumu BEDAŞ paylaştı: İstanbul'da yarın elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler Yarın belli olacak: Pasaport, ehliyet ve MTV'ye ne kadar zam gelecek? 32 kamu kurumu 1434 personel alımı yapacak: Başvuru tarihi ne zaman?