İsmail Kahraman'ın yeğenine 7.2 milyon TL para cezası

Eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın yeğeni Harun Kahraman'a, Twitter üzerinden yatırım tavsiyesi verdikten sonra elindeki hisseleri sattığı gerekçesiyle 7.2 milyon TL para cezası verildi.

Abone ol

DUVAR - Sermaye Piyasası Kurulu, eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın yeğeni Harun Kahraman'a bu yıl üçüncü kez para cezası verdi. SPK'nın yayımladığı bültende 7 milyon 217 bin TL'lik cezaya neden olan eylemin “@kahraman_harun Twitter hesabı üzerinden Borsa İstanbul'da işlem gören GEREL hisselerine ilişkin takipçilerine ‘al' veya ‘tut' tavsiyesi verdikten hemen sonra mülkiyetinde bulunan GEREL paylarını satması” olduğu belirtildi.

Ceza, SPK'nın Piyasa Bozucu Eylemler Tebliği'nin 6. Maddesi'nin 4. Fıkrası'na dayandırıldı. Söz konusu fıkrada şu ifadeler yer alıyor: “Sermaye piyasası araçları hakkında gazete, televizyon, internet veya benzer nitelikte kitle iletişim araçları kullanarak yorum veya tavsiyede bulunduktan sonra, yorum veya tavsiyesini değiştirinceye kadar veya her halükarda 5 iş günü içerisinde, alım veya tut tavsiyesi verdiği halde satmak ya da satım tavsiyesi verdiği halde almak piyasa bozucu eylem olarak değerlendirilir.”

Kahraman'a 22 Nisan 2020'de aynı maddeye dayanarak ve aynı eylem gerekçesiyle ama bu defa PETKİM hisseleriyle ilgili olarak 1 milyon 175 bin TL ceza kesilmişti. Kahraman'a 30 Eylül 2020'de yine aynı maddeden aynı eylem gerekçesiyle ama bu defa da Net Holding hisseleriyle ilgili olarak 1 milyon 175 bin TL idari para cezası kesilmişti.

Samanyolu Televizyonu'nda (STV) muhabir olarak görev yaparken, borsa yatırımcısı olan Harun Kahraman, 2104'ten beri Twitter hesabından yaptığı işlemlerin görüntülerini paylaşıp hisse senetlerini aldığı şirketlerin isimlerini vererek hedef fiyat konusunda yönlendirmeler yapıyordu. Harun Kahraman'a 2020 gelene kadar ceza kesilmemişti. (HABER MERKEZİ)