İsmail Saymaz: Kızım yanımda dediği halde sopayla vurup ateş etmişler

İsmail Saymaz'ın aktardığına göre, CHP'li Şerafettin Bahadır'ı vuranlar ifadelerinde, topal halayı çekerek kendileri ile alay ettiği için saldırdıklarını belirtmişler.

Abone ol

DUVAR- CHP'li Kayseri Belediye Meclisi Üyesi Şerafettin Bahadır'a saldırı olayının ayrıntıları ortaya çıktı. Sözcü yazarı İsmail Saymaz, Bahadır'ın köy yolunda takip edildiğini, arabasının önünün kesildiğini ve kızının yanında saldırıya uğradığını aktardı. Saymaz'ın yazısının "‘Kızım yanımda’ dediği halde sopayla vurup ateş etmişler" başlıklı şöyle: 

!Kayseri Pınarbaşı Belediyesi, MHP’den CHP’ye geçti.  Ancak bu çok sancılı ve gerilimli oldu. MHP, kurucu lideri Alparslan Türkeş’in ilçesi olan Pınarbaşı’nı elinde tutmak istiyordu. 31 Mart’ı CHP’li Deniz Yağan kazandığı halde MHP’li Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’un baskısı üzerine seçimler iptal edildi. 2 Haziran’da tekrarlanan seçimi yine CHP kazandı.

İddiaya göre…

CHP’li Belediye Meclis üyesi Şerafettin Bahadır, elde ettikleri zaferi ‘Topal’ diye bilinen çiftetelliyle kutlayınca MHP’li Başkan Menduh Uzunluoğlu’nun ailesi ve yakınları öfkelendi.  Doğuştan Topal olan Uzunluoğlu ile alay edildiğini iddia eden aile yakınları, Bahadır’ı tehdit etmeye başladı.

112’Yİ ARADILAR

Nitekim… Bahadır, 21 Haziran günü kızı Gülseren’in çalıştığı kuaförden alarak, evlerinin bulunduğu Büyükkömarmut köyüne yola çıktı. Araçta baba-kız vardı.

Bahadır takip edildikmerini anladı. Kızı Gülseren, 112'yi aradı. Arkalarındaki aracın plakasını yazdırdı. Jandarma ‘Yerinizi tespite çalışıyoruz’ dedi. Gülseren Bahadır, 112 ile konuşurken önleri kesildi. Şöför mahallinden Ejder Uzunluoğlu, arkasından yeğeni Mehmet Uzunluoğlu, sopayla indi. Bahadır ise elinde silah ve sopa olmadan indi. ‘Yanımda kızım var, daha sonra görüşelim’ diye konuştu.

KAFASINA VURDULAR

Gülseren Bahadır anlatıyor: ‘Mehmet, diğer elindeki birayı babamın yüzüne attı. Sopasıyla babamın kafasına vurdu. Babam düşünce Ejder Uzunluoğlu, ‘Seni ya öldüreceğim ya sakat bırakacağım’ dedi. Babam yerdeyken, Mehmet sopayla bacaklarına vurdu. İkisinden biri ‘Ağzına s… şimdi, ‘Bitireceğim seni’ dedi. İkisi de bağırıyordu. Babam ‘Yapmayın, vurmayın’ dedi. Ejder, tabanca çıkardı. Babamın bacağına doğru iki üç defa ateşledi. Bu esnada jandarmayla görüşüyordum.’

KIZINA DA SALDIRDILAR

Bahadır, silah seslerini duyunca araçtan indiğini, ‘Yapmayın, ne olur’ dediğini söylüyor. Şöyle devam ediyor: ‘Mehmet, üzerime geldi. Korkuyla arabaya bindim,  kilitledim. Kapıyı açmaya çalıştı, kilitli olunca açamadı. Sopasıyla ön cama vurdu. Cam kırıldı, parçaları araca dağıldı, hatta ayaklarıma geldi. Camı kırdıktan sonra uzaklaştı. Ejder, babama tekmelerle vuruyordu. Silahla havaya ateş etti. İkisi de araca binip uzaklaştı.’ MHP’li eski başkanın kardeşi Ejder Uzunluoğlu ise ifadesinde, ağabeyi seçimi kaybedince Bahadır’ın ‘Topal’ diye bilinen çiftetelliyi oynadığı iddia ediliyor.

YALAN SÖYLEDİLER

Olay günü yeğeniyle birlikte ilçeye giderken Bahadır ile karşılaştığını iddia ederek şöyle diyor: 

‘O aracını durdurdu. İndiğinde elinde sopa vardı. Küfürler etti. Yeğenimin üzerine yürüyüp koluna vurdu. Korkutmak için yere ateş ettim. Denk gelip gelmediğini bilmiyorum. Şerafettin’in düştüğünü gördüm.’

Uzunluoğlu, ‘Abimin onuruyla ve bizim onurumuzla oynadığı için vurdum’ dedi. Köyden çıkmadan önce yeğeniyle birlikte içki içtiklerini, aracı alkollü kullandığını, silahının ruhsatsız olduğunu söyledi.

Mehmet Uzunluoğlu ise şu iddialarda bulunuyor: ‘Şerafettin, elinde sopa benzeri cisimle çıktı, küfretti. Amcama ‘Abinin işini bitirdim, şimdi senin işini bitireceğim’ dedi. Sopayla koluma vurdu. Amcam korkutmak amacıyla yere ateş etti. Ben de elindeki sopayı alıp ona vurdum. Koluna ya da başına isabet etti. Sinirle aracın camına vurdum.’

Uzunluoğlu, Gülseren Bahadır’a karşı bir eyleminin olmadığını iddia etti. Amca-yeğen cezaevine gönderildi. Başına aldığı darbeden ötürü beyin kanaması geçiren Şerafettin Bahadır halen uyutuluyor."

(HABER MERKEZİ)