İsmailağa Cemaati: Gündüz olimpiyatta, gece meyhanede anlatıyoruz

İsmailağa Cemaati üyelerinin Erzurum'da düzenlenen Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'ndeki 'İslam'a davet' gezileri sürüyor. Cemaat üyeleri geceleri de kahvehane ve meyhaneleri dolaştıklarını söylüyor.

Abone ol

DUVAR - Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yaptığı, Erzurum'daki 13'üncü Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'ne (EYOF) katılan İsmailağa Cemaati'nin 'İrşad ve tebliğ' ekibi, gündüz yarışmalarda, geceleri de kahvehane ve meyhanelerde gezerek 'İslam'ı anlatıyor.

Cemaat üyeleri buz hokeyi, short track, artistik buz pateni, kayakla atlama, snowbord, curling ve kayaklı koşunun yapıldığı yarışmaları gün boyu gruplar halinde giderek tercümanlar eşliğinde görüştüklerine İslam'ı anlatıyor. Bursa'dan gelen 32 kişilik ekip, akşamları da kent merkezindeki kahvehane ve meyhanelere gidip buradaki kişilerle görüşüyor.

Basında yer alan çalışmalarının 'çarptırıldığını' ve buna çok üzüldüklerini anlatan cemaat üyesi Ömer Sert, "kim ne derse desin kendilerinin bildiği yoldan vazgeçmeyeceklerini" söyledi. Geceleri meyhane ve kahvehaneleri gezerek rastladıkları kişilere, gündüzleri de EYOF için ülkemize gelen yabancılara İslam'ı anlatmaya devam edeceklerini ifade eden Sert, yabancılar için bastırdıkları İngilizce, Rusça ve Fransızca Kuran-ı Kerim'i dağıtmaya izin verilmediği için herkesle birebir görüştüklerini belirtti. Sert, "Meyhanede biri bana, 'Sizin işiniz yok mu?' diye bağırdı. Kendisine, 'Benim işim bu dedim' ve gidip sarıldım. Ağlamaya başladı ve çok etkilendi. Orada tövbe etti. Biz bunları yeni değil, Türkiye'nin her tarafında yıllardır yapıyoruz. Burada bir kayak festivali olmasından dolayı kalabalık geldik. İmandan mahrum olan insanları ebediyen kurtulsunlar diye, imana davet ediyoruz" dedi. (ERZURUM/DHA)