İsmet İnönü’nün kızı Özden İnönü Toker ANSİAD’ın konuğu oldu

İsmet İnönü’nün kızı Özden İnönü Toker, Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği'nin düzenlediği etkinliğe katıldı.

Abone ol

DUVAR - İsmet İnönü’nün kızı, İnönü Vakfı Kurucu Üyesi, İnönü Vakfı Başkanı Özden İnönü Toker, Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği'nin (ANSİAD) 2024 faaliyet dönemi 2. Olağan Toplantısı’nın konuğu oldu.

“İsmet Paşa'nın Kızı Aramızda” konu başlığı ile düzenlenen toplantı 23 Ocak 2024 Salı günü Akra Otel’de gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Özbek, “Cumhuriyetimizin bugün daha iyi nesiller yetiştirmesi ve gençlerimize kendilerini geliştirebilecekleri imkanlar sağlamasına katkıda bulunmayı ANSİAD olarak en önemli hassasiyetlerimizden biri olarak görüyoruz” dedi.

Toplantıya Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclis Başkanı Ahmet Öztürk, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Okan Hançer, Peyzaj Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı Gülsüm Kıldan, Şehir Plancıları Antalya Şube Başkanı Funda Yörük, Çevre Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Derya Ünver, Batı Akdeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (BAKSİFED) Başkanı Abdullah Erdoğan, Yörük Sanayici ve İş İnsanları Derneği (YÖRSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Av. M. Alper Oral, Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı İdris Taş, ANSİAD Üyeleri ve eşleri katıldı.

Konuşmasında, İsmet İnönü 1937 yılında Başbakanlıktan ayrıldıktan sonra neler olduğunu ve Atatürk ile aralarında neler geçtiğine değinen Toker, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Atatürk ile babam arasında, maalesef kalabalık önünde cereyan eden tartışmayı hatırlarsınız. Ertesi gün, 2. Tarih Kurultayında bulunmak üzere ikisi de İstanbul’a giderler. Yolda trende baş başa kalınca babam üzüntüsünü ifade ederek yorgun olduğunu, dinlenmek istediğini söyler. Zaten kendi sağlığında da sorunlar yaşayan Atatürk onu haklı bulur. İstifasından sonra yerine kimin getirilebileceğini konuşurlar. Celal Bayar ismi üzerinde anlaşırlar. 21 Eylül 1937 tarihli, üzerinde 'l. Tarih Kurultay Kürsüsü' yazan pusulada iki arkadaşın birbirlerine yazdıkları notlar duygularını çok güzel yansıtıyor. Akşam beraber olup olmayacaklarını soruşturduktan sonra, İnönü el yazısı ile;
- 'Demek bana çok dargın değilsin' diye yazıyor.
Aynı pusula üzerinde Atatürk'ün cevabı geliyor:
- 'Hayır, her şeyi unuttum; bildiğin gibi, arkadaşım ve kardeşimsin.'"