İspanya haziran sonunda turizme açılıyor

Ülkeye yurtdışından gelecek herkes için 15 Haziran'a dek 14 günlük karantina kararı alarak sınırlarını fiilen kapatan İspanya, turizm planını açıkladı. 'İspanya'yı sağlık açısından çekici bir ülke haline getirmek istediklerini' söyleyen Ulaştırma Bakanı Jose Luis Abalos, sınırları haziran sonunda açacaklarını duyurdu.

Abone ol

DUVAR - Korona virüsü salgınının en ağır etkilediği ülkelerden biri olan İspanya, sınırlarını haziran sonunda turistlere yeniden açmayı planlıyor. İspanya Ulaştırma Bakanı Jose Luis Abalos, "Haziran sonunda turizm faaliyetlerine yeniden başlayacağımızı umuyorum" dedi.

İspanya hükümeti geçtiğimiz hafta, 15 Haziran'a kadar ülkeye yurtdışından gelecek herkes için 14 günlük karantina kararı almıştı. Abalos, sınırların fiilen kapatılması anlamına gelen bu kararın geçici olduğunu ve İspanya içindeki bölgelerin kendi tedbirlerini aşamalı olarak hafifletmesine paralel şekilde kaldırılacağını söyledi.

TVE kanalına konuşan İspanyol bakan, "Biz İspanyollar diğer bölgelere seyahat edebilmeye başladığımızda, yabancılar da İspanya'ya gelebilecek. Haziran sonunda turizm faaliyetlerine yeniden başlayacağımızı umuyorum. İspanya'yı sağlık açısından çekici bir ülke haline getirmeliyiz" ifadelerini kullandı.

İspanya'da korona virüsü nedeniyle 27 bin 650'yi aşkın kişi öldü. 231 bin 350'den fazla da vaka kaydedildi. Mart ortasında alınan çok sıkı karantina tedbirlerinin kademeli olarak hafifletildiği ülkede, bugün itibarıyla yeniden açılmanın ikinci aşamasına geçilmiş durumda. Ülkede artık insanların 10'ar kişilik gruplar halinde buluşmasına, kafe veya restoranların teraslarında yemek yemelerine izin veriliyor.

İspanya ekonomisinin yüzde 12'si turizme dayanırken, ülke ekonomisinin bu sene yüzde 12.4 oranında daralacağı hesaplanıyor. Ulaştırma bakanının bugünkü açıklamasının ise memnuniyetle karşılanması bekleniyor. (DIŞ HABERLER)