'İspanya'nın sınırları temmuza kadar kapalı kalacak'

Avrupa'da bazı ülkeler arasındaki sınırların yeniden açılması için planlar netleşirken, İspanya'nın temmuz başına kadar kapalı kalacağı belirtildi. İspanya Dışişleri'nden kaynaklar, Schengen ülkeleri ile sınırları ancak temmuz başında açmayı planladıklarını söyledi.

Abone ol

DUVAR - Korona virüsü salgınında Avrupa ülkeleri arasındaki sınırların Almanya'nın başını çekeceği bir süreçle açılacağı belirtilirken, İspanya'dam aksi yönde bir açıklama geldi. Salgında en çok kayıp veren ülkelerden olan İspanya'nın temmuz ayına kadar yurtdışından ziyaretçilere kapalı kalmasının planlandığı belirtildi.

Reuters ajansına konuşan iki İspanya Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, salgında ikinci dalgayı engellemek istediklerini vurguladı. Yekililer, ülkedeki acil durum tedbirlerinin 24 Mayıs'ta son bulmasının beklenmesine ve turizmin İspanyol ekonomisi için büyük önem taşımasına rağmen, seyahat kısıtlamalarının çok daha uzun süre devam edeceğini söyledi.

'SCHENGEN ÜLKELERİYLE SINIRLAR TEMMUZ BAŞINDA AÇILABİLİR'

Kaynaklardan biri, "Yeni normale ulaştığımızda Schengen ülkeleriyle sınırları açmaya başlayabiliriz. Bu ülkelerde sınırları temmuz başında açmaktan söz ediyoruz" dedi.

İspanya'nın Fransa ve Portekiz ile kara sınırları, mart ortasında salgına karşı olağanüstü hal ilan edilmesinden bu yana kapalı. Olağanüstü hal süresi ise 24 Mayıs'ta son bulacak.

SON BİR GÜNDE 186 KİŞİ ÖLDÜ

İspanya'da son açıklanan verilere göre, son 24 saatte 186 kişinin virüs nedeniyle ölmesi sonucu toplam ölü sayısı 27 bin 104'e yükseldi. Toplam vaka sayısı ise son bir gün içinde 228 bin 30'dan 228 bin 691'e çıktı. (DIŞ HABERLER)

Almanya: Sınırları açmaya başlıyoruz