İspanyol öğrenci 'paralel'den silindi!

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde doktora öğrencisi olan ve darbe girişiminin ardından sınır dışı edilen İspanyol gazeteci Beatriz Yubero, Ankara'daki evine dönmeyi beklerken bir kötü haber de üniversiteden geldi. A. Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü, Yubero'nun kaydını sildi.

Abone ol

ANKARA - Doktora öğrencisi Beatriz Yubero, 6 Ağustos günü Ankara'daki evine gelen polisler tarafından götürüldüğünde hemen bırakılacağını sandı ama kendi deyimiyle 'Bir pantolon, bir tişörtle' sınır dışı edildi. Türkçesinin yeterli olmadığını ve avukat istediğini söylemesine rağmen bu taleplerine yanıt alamadı ve kendisine hiçbir gerekçe gösterilmeden uçağa bindirilerek ülkesi İspanya'ya gönderildi.

Başına gelenlere anlam veremeyen Yubero, İspanyol gazetelerine verdiği röportajlarda iki yıldır yaşadığı Ankara'ya tekrar dönmeyi umut ettiğini anlatırken bir kötü haber de A. Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü'nden geldi. Enstitü Yönetim Kurulu alışılmadık bir karar vererek 2 dersi kalan doktora öğrencisi Yubero'nun kaydını sildi. Kararda, "Gazetecilik ana bilim dalı öğrencisi Beatriz Yubero'nun Sayın Cumhurbaşkanımız ve devletimiz hakkında hakaret ve iftira içeren makaleler kaleme aldığı ve paralel devlet yapılanmasına bağlı internet sitelerinde yazılar yayınladığı tespit edildiğinden" bursunun iptal edildiği ve öğrencilik kaydının silindiği belirtildi.

'HİÇBİR SORUŞTURMA YOK'

Kararın bir iddiadan yola çıkılarak verilmesi ve hiçbir disiplin soruşturması veya savcılık soruşturması gibi hukuki bir gerekçeye dayandırılmaması akademik camiada şaşkınlık yarattı.

Kendisine hiçbir belge verilmeden, hakkındaki suçlamayı bilmeden sınır dışı edilen Yubero hukuk mücadelesini sürdürmekte kararlı. Doktorasını bitirmek için sadece 2 dersinin kaldığını söylerken, "Arkadaşlarım, evim, tüm eşyam orada kaldı. Başıma gelenlere anlam veremiyorum. Türkiye'ye, evime dönmek istiyorum" dedi. (DUVAR)