Isparta'da 20 Pudgeon Mamamatik hizmete girdi

Isparta Belediyesi tarafından sokak hayvanları için üretilen 20 adet Pudgeon Mamamatik, kentin farklı noktalarında hizmet vermeye başladı.

Abone ol

DUVAR - Isparta'da sokak hayvanlarının su ve beslenme ihtiyaçlarının karşılanması adına belediye tarafından özel olarak tasarlanan 20 Pugedon MamaMatik hizmete alındı. 

Tamamen güneş enerjiisiyle çalışan Mamamatikler, içerisine atılan pet şişe, cam şişe ve metal ambalaj atıkları karşılığında sokak hayvanları için mama veriyor. 

Timtaş AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akay, konuya ilişkin açıklamasında şöyle konuştu: "Bu otomatla geri dönüşebilir ambalaj atıklarını milli ekonomiye kazandırmayı hedefledik. Bu işi yaparken de sokaktaki can dostlarımızın beslenmesine ve su ihtiyaçlarına katkı sağlamayı düşündük. Burada temel amacımız, özellikle gençlerimize ve çocuklarımıza çevre bilincini ve hayvan sevgisini aşılamaktı. Ürettiğimiz bu cihazla bunu başardık. Özellikle yaz aylarında birçok sokak hayvanı su ve yiyecek bulmakta zorlanıyor. Otomatlarımıza atılan plastik, cam ve metal kutular can dostlarımıza su ve mama olarak dönüyor. Bir nevi atıklarımız da değerlenerek, milli servet olarak katma değere katkıda bulunmuş oluyor."