İsrail basını: Nasrallah boğularak öldü

Kanal 12 televizyonunun haberinde, Hizbullah lideri Nasrallah'ın patlamadan kaynaklı zehirli gazlar nedeniyle boğularak öldüğü ileri sürüldü.

Abone ol

DUVAR - İsrail'in 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın ölüm nedenine ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmezken, İsrail basını suikasta ilişkin bir iddia ortaya attı. 

Saldırının ardından ulaşılan Nasrallah'ın cansız bedeni, ancak 29 Eylül'de enkaz altında çıkarılabilmişti. Cesedin vücut bütünlüğünün korunduğu ve Nasrallah'ın doğrudan bir yara almadığı kaydedilmişti. İlk aşamada ölüm nedeninin, 'patlamadan kaynaklanan künt kafa travması' olabileceği değerlendirilmişti. 

'ACI ÇEKEREK ÖLMÜŞ OLABİLİR'

İsrail merkezli Kanal 12 televizyonunun haberinde ise, Nasrallah'ın saklandığı yeraltı sığınağına sızan zehirli dumanlar nedeniyle boğulduğu ileri sürüldü. Haberde, patlamaların sebep olduğu dumanların Nasrallah'ın bulunduğu sığınağa yavaş yavaş dolması ve nefes almayı imkansız hale getirmesi nedeniyle 'acı çekerek' ölmüş olabileceği belirtildi.

KREMLİN: SALDIRILAR SON DERECE YIKICI

Öte yandan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, İsrail’in Lübnan ve Suriye’ye saldırılarıyla askeri eylemlerin coğrafyaya yayıldığını, ortaya çıkan gerilimin bölgenin tamamı ve çevresi için "son derece yıkıcı" olduğunu söyledi. Peskov, İsrail’in Lübnan topraklarında bazı noktalara yönelik karadan işgal saldırıları ve Suriye’nin başkenti Şam’a hava saldırıları düzenlemesine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Rusya'nın Suriye ile sürekli temas halinde olduğunu belirten Peskov, "Şu anda doğrudan risk görmüyoruz. Ama egemen bir devlete yönelik bu tür saldırıları kınıyoruz" dedi.

İsrail’in saldırılarıyla askeri eylemlerin coğrafyaya yayıldığına dikkati çeken Peskov, "Bütün bunlar bölgenin daha da istikrarsızlaşmasına ve gerilimin tırmanmasına yol açıyor. Bu gerilim, bölgenin tamamı ve çevresindeki alan için son derece yıkıcıdır. Derin kaygılarımız devam ediyor" diye konuştu.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)