İsrail basını: Netanyahu ve Gallant, İran'a saldırı planı konusunda anlaştı

İsrail devlet televizyonu KAN, Başbakan Netanyahu ve Savunma Bakanı Gallant'ın Tahran'ın 1 Ekim'deki füze saldırısının ardından İran'a düzenlenecek saldırının planı konusunda anlaştığını aktardı.

Abone ol

DUVAR - İsrail basını, Başbakan Benjamin Netanyahu, Savunma Bakanı Yoav Gallant ve diğer bakanların yaptıkları güvenlik istişareleri toplantıları sonucunda, İran'ın 1 Ekim'deki füze saldırısı sonrası yapacakları saldırının kapsamı ve zamanı üzerinde anlaştığını bildirdi.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberinde, Netanyahu ve Gallant'ın İran'a saldırının planı, kapsamı ve zamanlaması konusunda anlaştığı bilgisi verildi. İkilinin diğer bakanlarla güvenlik istişareleri sonucunda bu kararı aldığı belirtildi. Saldırı planının kabineye sunulup onaylanması gerektiği kaydedildi. Öte yandan, yerel basında çıkan habere göre, Bakan Gallant, Gazze Şeridi'ndeki İsrailli esirlerin aileleriyle yaptığı görüşmede de İran'a verilecek karşılığa ilişkin açıklama yaptı.

GALLANT: YAKINDA KARŞILIK VERİLECEK

Tahran yönetiminin füze saldırısına 'yakında karşılık vereceklerini' söyleyen Gallant, "(İran'a verilecek yanıt) Kesin ve ölümcül olacak" ifadesini kullandı.

İran, 1 Ekim'de İsrail'e füze saldırısında bulunmuştu. Saldırı, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ile İranlı general Abbas Nilfuraşan'ın İsrail'in Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenlediği saldırılarda hayatını kaybetmesinin ardından yaşanırken, Tel Aviv yönetimi, İran'ın saldırısına karşılık verileceğini bildirmişti. ABD basınına yansıyan haberlerde, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun İsrail'in 'misilleme' saldırısının nükleer tesisleri ya da petrol tesislerini hedef almayacağı, bunun yerine askeri ve istihbaratla ilgili hedeflere yöneleceği konusunda ABD'deki Joe Biden yönetimine güvence verdiği ifade edilmişti.

(ANADOLU AJANSI)