İsrail, Deyr El Belah'ta sahra hastanesini vurdu: 31 ölü

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Deyr El Belah'ta sahra hastanesine saldırdı, güneyde bulunan Han Yunus bölgesinin güneyindeki mahalleler için 'geçici tahliye' talebinde bulundu.

Abone ol

DUVAR - İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi'nin orta kesimlerindeki Deyr El Belah kentinde bulunan yerinden edilmiş kişilerin sığındığı Hadice Okulu'ndaki sahra hastanesini bombalaması sonucu 31 Filistinli hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı.

AA'nın aktardığına göre, Gazze'deki hükümetin medya ofisinden yapılan açıklamada, İsrail savaş uçaklarının Deyr El Belah'taki Hadice Okulu'nda bulunan sahra hastanesine saldırı düzenlediği belirtildi. Açıklamada, saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu 31 Filistinlinin yaşamını yitirdiği, onlarca kişinin yaralandığı kaydedildi. Medya ofisinden daha önce yapılan açıklamada, İsrail savaş uçaklarının okuldaki sahra hastanesine üç füze fırlattığı aktarılırken, İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Hadice Okulu yerleşkesinin içinde 'gizli bir Hamas komuta ve kontrol kompleksine saldırı düzenlendiği' iddia edildi.

İSRAİL'DEN HAN YUNUS'UN GÜNEYİ İÇİN 'GEÇİCİ TAHLİYE' EMRİ

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentindeki Filistinlilerden de bölgeyi 'geçici olarak' tahliye etmelerini istedi. İsrail, 'güçlü bir şekilde operasyon düzenleyeceğini' söylediği bölgeden ayrılmasını istediği sivillerden, daha önce çadır kamplarına saldırı düzenlediği El Mevasi'deki 'insani bölgeye' gitmelerini talep etti. 

Reuters haber ajansının aktardığına göre, İsrail ordusu, bugün yaptığı açıklamada, Han Yunus'un güneyi için yapılan söz konusu tahliye emrinin 'sivillere yönelik tehlikeyi azaltmak için' Filistinlilere 'çeşitli kanalar' aracılığıyla iletildiğini bildirdi. 

UNRWA: 4 GÜNDE 182 BİN FİLİSTİNLİ HAN YUNUS'TA GÖÇ ETTİ

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi'nden (OCHA) yapılan açıklamaya göre, İsrail'in Han Yunus'a yönelik son yoğun saldırıları yeni bir iç göç dalgasına neden oldu. UNRWA'dan konuya ilişkin yapılan açıklamada, 22-25 Temmuz arasında yaklaşık 182 bin kişinin Han Yunus'un orta ve doğu kesiminden göç ettiği kaydedildi.

OCHA İşgal Altındaki Filistin Topraklarındaki İnsani İşler Koordinatörü Andrea de Domenico da 3 Temmuz'da yaptığı açıklamada, 'Gazze'de her 10 kişiden 9'unun en az bir kez yerinden edildiğini' belirtmişti. İsrail ordusu, Han Yunus'un doğusunda daha önce 'güvenli bölge' olarak açıkladığı bazı yerlere 'operasyon düzenleneceğini' ifade ederek, bölge sakinlerine tahliye çağrısında bulunmuştu. Tahliye çağrısının ardından Filistinliler bölgeden göç etmeye başlamıştı. Gazze'deki hükümetin medya ofisinden son olarak 24 Temmuz'da açıklanan rakamlara göre, İsrail'in Han Yunus'a saldırılarında 129 kişi ölmüş, 416 kişi yaralanmıştı.

İSRAİL'İN GECE DÜZENLEDİĞİ SALDIRILARDA 9 FİLİSTİNLİ ÖLDÜ

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail savaş uçaklarının gece saatlerinde Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah ve Han Yunus kentlerinde sivillerin yaşadığı evlere düzenlediği saldırılar sonucu dokuz Filistinli hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

İsrail savaş uçakları, Lahey'deki Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD) İsrail'den tüm saldırılarını ve askeri faaliyetlerini son vermesini istediği Refah kentinin kuzeyindeki Misbah bölgesinde sivilleri hedef aldı. İsrail'in Misbah bölgesinde çok sayıda kişinin bulunduğu Mısri ailesine ait eve düzenlediği saldırıda beş kişi öldü, onlarca kişi yaralandı.

İsrail savaş uçakları ayrıca Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinin doğusunda yer alan Absan beldesinde bir başka evi hedef aldı. Hastane kaynaklarından alınan bilgiye göre, saldırıda dört kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi yaralandı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)