İsrail, El Aksa Şehitleri Tugayı komutanını öldürdü

İsrail'in Batı Şeria'da bir eve düzenlediği baskında, El Aksa Şehitleri Tugayı'nın komutanı El Nabulsi öldürüldü. El Aksa Şehitleri Tugayı, saldırıya yanıt vereceğini açıkladı.

Abone ol

DUVAR - İsrail ordusunun işgal altındaki Batı Şeria'da düzenlediği saldırılarında 4 Filistinli öldürüldü. Filistin Kızılayı, saldırıda yaralanan 69 kişinin de tedavi altında olduğu duyuruldu.

Deutsche Welle Türkçe'de yer alan habere göre, İsrail ordusu ölenler arasında İbrahim El Nablusi'nin de bulunduğunu ve El Nabulsi'nin Nablus kentindeki bir evde yapılan arama sırasında öldürüldüğünü açıkladı.

İsrail'e yönelik birçok saldırıya karıştığı iddia edilen El Nabulsi, Batı Şeria'da yönetimi elinde bulunduran El Fetih partisinin silahlı kolu olan El Aksa Şehitleri Tugayı'nın komutanıydı.

Cenaze törenine Filistinli örgütlere bağlı silahlı kişiler de katıldı.


İsrailli yetkililer, polis ve istihbarat servislerinin de katıldığı baskın sırasında, "Evde bulunan bir başka teröristin daha öldüğünü" belirtirken, İsrail güvenlik güçleri eve bir roket atıldığını söyledi.

Nablus kentinde İsrail ordusu ve Filistinliler arasında çatışma yaşandığı ve İsrailli askerlerin zarar görmeden bölgeden ayrıldığı da İsrail tarafından kamuoyu ile paylaşıldı.

İsrail Başbakanı Yair Lapid de, güvenlik güçlerini "İsrail tarafında can kaybı olmadan gerçekleştirilen hassas ve çok başarılı operasyon" için tebrik ederken; El Aksa Şehitleri Tugayı, El Nabulsi'nin öldürülmesine "Orantılı bir cevap verileceğini" açıkladı.