İsrail, Gazze'de 'rehine' ilanı dağıttı: Bilgi verin, para ödülü alın

İsrail ordusunun dağıttığı ilanlarda, "Eğer barış içinde yaşamak istiyorsanız, derhal bölgenizde tutulan rehineler hakkında doğrulanmış bilgileri paylaşın” denildi.

Abone ol

DUVAR - İsrail ordusu, bombardımanın sürdüğü Gazze’de rehinelerle ilgili bilgi verenlere ‘ödül’ vadetti. Gazze Şeridi’nde küçük uçaklardan bırakılan el ilanlarında Filistinliler, Hamas’ın elindeki rehinelere ilişkin bilgi paylaşmaya çağrıldı.

"Eğer barış içinde yaşamak ve çocuklarınız için daha iyi bir geleceğe sahip olmak istiyorsanız, derhal insani yardım yapın ve bölgenizde tutulan rehineler hakkında doğrulanmış bilgileri paylaşın” denilen ilanda, ‘tam gizlilik ve para ödülü’ garantisi de yer aldı. İlandaki açıklamanın devamında, şu ifadeler kullanıldı “İsrail ordusu, sizin ve evinizin güvenliğini sağlamak için azami çaba göstereceğini ve mali bir ödül alacağınızı garanti ediyor. Size tam bir gizlilik garantisi veriyoruz.”

İlanda, iletişim numaraları da yer aldı.

'DOĞUDAN BATIYA DİRENİYORUZ'

Gazze’nin güneyindeki Han Yunus’ta yer Nasser Hastanesi’ne sığınan Filistinliler ise, İsrail uçaklarının dağıttığı el anaları toplayıp yırttı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya işaret ederek “Ne yaparsan yap, umrumuzda değil” diyen bir Filistinli, “Gazze’den sana sesleniyoruz, doğudan batıya direniyoruz” açıklamasında bulundu. (DIŞ HABERLER)