İsrail Genelkurmay Başkanı: İran'la ilgili istihbarat paylaşmaya hazırız

İsrail Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot, "ılımlı Arap ülkeleriyle" İran'la istihbarat paylaşabileceklerini açıkladı. Eisenkot, İran'a karşı daha güçlü bir ittifaka ihtiyaç olduğunu söyledi.

Abone ol

DUVAR - İsrail Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot, Suudi Arabistan basınına açıklamalarda bulundu. Suudi Arabistan basınına konuşan ilk İsrailli askeri yetkili olan Eisenkot, "ılımlı Arap ülkeleriyle" İran'la ilgili istihbarat paylaşımına hazır olduklarını söyledi.

İsrail Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot, Suudi basınına verdiği söyleşide, İsrail’in bölgedeki İran etkisini zayıflatmak amacıyla bilgi alışverişi yapabileceğini belirtti.

Hizbullah'ı "İran destekli terör örgütü" olarak tanımlayan Eisenkot, "kışkırtmalara rağmen" savaşmak istemediklerini belirtti. Eisenkot, “ABD Başkanı Trump ile bölgede yeni bir koalisyon kurulma ihtimali doğdu. İran tehdidi ile mücadele etmek için daha güçlü bir koalisyona ihtiyaç var. Bu açıdan, ılımlı Arap ülkeleriyle tecrübemizi ve bilgimizi paylaşmaya hazırız” dedi.

Suudi Arabistan Veliah Prensi Muhammed bin Selman, geçtiğimiz günlerde "Önceden olduğumuz hale dönüyoruz. Tüm dinlere ve Dünya'ya açık olan ılımlı bir İslam ülkesine" demişti. (DHA)

Suudi Prens: Ilımlı İslam'a dönüyoruz

İsrail'den, 'Hizbullah'a karşı işbirliği' öneren Suudi müftüye davet