İsrail güçleri, Batı Şeria'da 7 Filistinliyi öldürdü

İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'daki Tulkerim ve Hebron kentlerine düzenlediği baskın ve saldırılarda yedi Filistinli öldü. Bu kişilerden ikisinin Hamas ve El Fetih mensubu olduğu öne sürüldü.

Abone ol

DUVAR - İsrail askerleri, bugün işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim ve Hebron kentlerine baskın yaptı. Düzenlenen baskınlarda yedi kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Hayatını kaybedenler arasında Hamas ve El Fetih mensubu iki komutanın da olduğu iddia edildi.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, İsrail güçlerinin Tulkerim kentine baskının ardından Filistinlilerle İsrail askerleri arasında çatışma çıktı. Filistinli kaynaklar, Hamas'a mensup bir kişi ile 'rakip' El Fetih'e mensup bir kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Filistin Sağlık Bakanlığı, hayatını kaybedenlerden birinin kadın olduğunu açıkladı. Yaşamını yitiren diğer iki kişinin kimlikleri ise henüz netlik kazanmadı. 

HEBRON'DA İKİ KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

AA'ya konuşan yerel kaynaklar da İsrail'in Tulkerim'de düzenlediği saldırıda ölenler arasında biri Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları'ndan diğeri El Fetih hareketine bağlı Aksa Şehitleri Tugayları'ndan olmak üzere iki önde gelen yöneticinin olduğunu aktardı.

İsrail'den bir ordu sözcüsü, 'bölgede faaliyet gösteren silahlı militanların' hava saldırısı ile hedef alındığını ve çatışmaların devam ettiğini söyledi. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in yakınlardaki Hebron kentine baskınında da iki Filistinlinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Burada hayatını kaybedenlerin kimlikleri de henüz açıklanmadı. 

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail askerleri ile yasadışı yerleşimcilerin saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı 585'e yükseldi. İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığı 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda artış yaşanıyor.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)