İsrail güçleri, Batı Şeria'da iki Filistinliyi öldürdü

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'da öldürdükleri bir kişinin Hamas mensubu olduğunu ileri sürdü. Hamas, öldürülen kişinin Kassam Tugayları mensubu olduğunu doğruladı.

Abone ol

DUVAR - İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'daki Tubas yakınlarında iki Filistinliyi vurarak öldürdü. İsrail ordusu, Tubas'taki Hamas altyapısının başındaki isim olduğunu iddia ettiği Mohammad Omar Daraghmeh'in de öldürülenler arasında olduğunu, güvenlik güçleriyle yaşanan çatışma sırasında vurularak öldürüldüğünü bildirdi.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Hamas, Daraghmeh'in öldürüldüğünü ve Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları'na mensup olduğunu doğruladı.

İSRAİL'DEN 'SALDIRI GİRİŞİMİ' İDDİASI

İsrail ordusunun paylaştığı bilgiye göre, bu sabah erken saatlerde İsrail güçleri Tubas'a baskın düzenledi. Ordu, Daraghmeh'in aracında silah, askeri tipte ekipman ve otomatik tüfekler bulunduğunu savundu. Filistin'in resmi haber ajansı WAFA da İsrail güçlerinin Tubas'taki El Fara mülteci kampına baskın sırasında Filistinli bir erkeği de öldürdüğünü aktardı.

Hamas, bu kişinin ölümünden üzüntü duyduklarını belirtti ancak mensupları olduğu yönünde bir ifade kullanmadı. İsrail ordusunun iddiasına göre, operasyonu yürüten İsrail güçleri, patlayıcı madde atan Filistinlilerin üzerine ateş atmış, kendilerine saldırma girişiminde bulunan bir erkeği de vurarak öldürmüştü.

7 EKİM'DEN BU YANA BATI ŞERİA'DA 462 FİLİSTİNLİ HAYATINI KAYBETTİ

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığı 7 Ekim 2023'ten bu yana, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te İsrail askerleri ile yasadışı İsrailli yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik baskın ve saldırılarında artış yaşanıyor. İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim'den bu yana İsrail askerleri ile yasadışı yerleşimcilerin saldırılarında 462 Filistinli hayatını kaybetti, 8 binden fazla Filistinli gözaltına alındı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)