İsrail güçleri, Lübnan ordusuna ait askeri araca ateş açtı

Lübnan'ın resmi haber ajansı NNA, İsrail askerlerinin ülkenin güneyindeki Vzani beldesine yakın bir noktadan geçen Lübnan ordusuna ait araca ateş açtığını aktardı.

Abone ol

DUVAR - Lübnan basınına yansıyan haberlerde, İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyindeki sınır hattında Lübnan ordusuna ait askeri araca ateş açtığı belirtildi. Lübnan'ın resmi haber ajansı NNA, konuya ilişkin haberinde, İsrail askerlerinin Lübnan'ın güneyindeki Vzani beldesine yakın bir noktadan geçen Lübnan ordusuna ait araca ateş açtığını kaydetti.

Haberde araca doğrudan en az dört kurşunun isabet ettiği, saldırı sonucu 'mucize eseri' ölen ya da yaralanan olmadığı kaydedildi. İsrail ordusu 8 Ekim 2023'ten beri Lübnan'da Hizbullah'a saldırılar düzenliyor ancak Lübnan ordusu ve askeri üslerini hedef almıyordu.

İSRAİL ORDUSU: HİZBULLAH'IN İHA SALDIRISINDA BİR ASKER ÖLDÜ

İsrail ordu sözcülüğü ise bugün yaptığı açıklamada, Lübnan Hizbullah'ının perşembe günü insansız hava aracı (İHA) ile düzenlediği saldırıda yaralanan askerinin öldüğünü duyurdu.

AA'nın aktardığına göre, ordu, Hizbullah'ın dün düzenlediği hava saldırısında yaralanan başçavuş rütbesindeki bir askerin öldüğünü açıkladı. İsrail ordusu, Suriye'den işgal altındaki Golan Tepeleri'ne yapılan atışın açık araziye düştüğünü buna karşılık topçu birliklerinin Suriye'nin Tesil bölgesindeki askeri mevzileri vurduğunu da belirtti.

HİZBULLAH'TAN İSRAİL'E İHA SALDIRISI

Hizbullah ise bugün yaptığı açıklamada, Lübnan'ın güneyinden İsrail'in askeri üssünün kamikaze insansız hava aracı ile hedef alındığını duyurdu. İsrail'in Celile bölgesindeki el Kabri Tepesi'ndeki 146'nci topçu tugayının kamikaze insansız hava aracı ile hedef alındığı ifade edilen açıklamada, ayrıca, İsrail'in El Malikiye askeri noktasındaki istihbarat teçhizatlarının uygun silahlarla vurulduğu kaydedildi.

Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana saldırılarını sürdüren İsrail, kuzey sınırında da Lübnan Hizbullahı ile çatışıyor. İsrail ile Lübnan arasında "Mavi Hat" olarak tabir edilen sınır hattında son haftalarda gerginlik tırmanıyor. Lübnan Sağlık Bakanlığı'nın verdiği bilgilere göre, İsrail ordusunun saldırıları nedeniyle 366'sı Hizbullah üyesi olmak üzere Lübnan'da toplamda 466 kişi öldü, 1438 kişi de yaralandı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)