İsrail güçleri Nablus'ta üç Filistinliyi öldürdü

İsrail ordusu, Nablus kentinde bir araçtan kendilerine ateş açtığını iddia ettikleri üç kişinin öldürüldüğünü açıklarken Filistin Sağlık Bakanlığı üç Filistinlinin hayatını kaybettiğini doğruladı.

Abone ol

DUVAR - Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentinde üç Filistinliyi öldürdüğünü açıkladı. Bakanlık, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden üç kişinin kimliklerinin henüz teyit edilemediğini belirtti. 

AA'nın aktardığına göre, İsrail ordusu da konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaparak öldürülen üç kişinin bir araçtan bölgedeki İsrail güçlerine ateş açtıklarını iddia etti. Açıklamada, İsrail askerlerinin ateşle karşılık vermesi sonucu saldırganların öldürüldüğü ve yanlarındaki silah ve askeri teçhizatın ele geçirildiği ifade edildi. İsrail ordusu, olay sırasında İsrail askerleri arasında ölen ya da yaralanan olmadığını kaydetti. 

İSRAİL SAVUNMA BAKANI VE HAMAS'TAN AÇIKLAMA

Filistin televizyonu, bir askeri aracın ambulanslar da dahil olay yerine girişi engellediği ve İsrail askerlerinin bölgede inceleme yaptığı görüntüleri yayınlarken, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, olayın ardından Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Mesajında orduyu tebrik eden Gallant, olayın Samirilerin yaşadığı Mount Gerizim bölgesinde yaşandığını söyledi. Öte yandan, Reuters haber ajansının aktardığına göre, Hamas, öldürülen üç kişinin kendi mensupları olduğunu ve çatışma sırasında öldüklerini açıkladı. (DIŞ HABERLER)